Partizan na gostovanju u Španiji želi da nastavi pobednički niz

Košarkaši Partizana večeras od 20.45 časova igraju utakmicu 20. kola Evrolige protiv Valensije u Španiji.

Crno-beli su u prvom duelu protiv Španaca poraženi pred svojim navijačima rezultatom 96:100, a u večerašnji meč ulaze sa istim skorom kao što ima i protivnik - 9 pobeda i 10 poraza.

Trener Partizana Željko Obradović pred večerašnju važnu utakmicu izjavio je:

- Sećamo se utakmice koju smo igrali u Beogradu, izgubili u produžetku na neki način. Oni su ekipa koja je uprokos problemima koje ima u poslednje vreme uspela da igra dobro i u Evroligi i u španskom prvenstvu. Vraćaju im se igrači posle povreda, kompletiraju roster. Ono što važno jeste da su protiv Asvela igrali po prvi put neke odbrane koje do sada nisu pokazivali u Evroligi, četiri zona i čovek na De Kolou i zona dva - tri, tako da moramo probati da se spremimo za to da ne bi bilo iznenađenja na utakmicu. Teška utakmica sigurno, ponavljam sećamo se svega kako je to izgledalo u Beogradu - poručio je Obradović. 

Aleksa Avramović nije igrao u 1. duelu sa Valensijom, a pred večerašnji meč izjavio je: 

- Posle pobeda protiv Baskonije i MZT-a idemo tamo u dobrom raspoloženju. Želja nam je da se spremimo što bolje. U ritmu smo, odiglali smo prethodne dve utakmice dobro i hajmo da pokažemo da na gostujućem terenu možemo da odigramo dobro kao kod kuće. Valensija nam je ostala dužna od prošlog puta kada smo izgubili posle produžetka, kada smo imali sve konce u svojim rukama. Znamo šta su im vrline i mane, španska ekipa koja trči veoma dobro i oslanja se na igru u tranziciji. Idemo da pobedimo - istakao je Avramović. 

Autor: redportal.rs