Zadnja loža razlog za zabrinutost, zbog nje je izgubljen 1 set

Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Australijan opena pobedom protiv Enca Kuakoa – 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:0.

Đoković nije briljirao, povreda zadnje lože ozbiljno ga je mučila, najviše u 2. setu koji je, između ostalog, izgubio. Novaka u borbi za osminu finala čeka Grigor Dimitrov koji je pobedio srpskog tenisera Lasla Đerea.

Novak je furiozno osvojio prvi set 6:1, da bi ga u drugom počela mučiti zadnja loža. Francuz je izjednačio nakon drame u taj-brejku (7:5). Treći set Đoković je ponovo relativno lako dobio rezultatom 6.2.

Laslo Đere izgubio je od Grigora Dimitrova u drugom kolu Australijan opena – 6:3, 6:2, 6:0.

Očekivao se veći otpor srpskog tenisera, međutim, Laci nije uspeo da bude konkurentan i bugarski teniser rutinski je odradio posao.

Ispostaviće se da je Đere najveći otpor pružio u prvom setu u kom je pretrpeo "samo" jedan brejk. Dimitrov je u prvom servis gemu oduzeo servis protivniku i bez problema ga je održao do kraja seta.

U istom ritmu bugarski teniser nastavio je i u drugom, a potom i trećem periodu igre. Koliko je Laslo bio nemoćan govori i podatak da nije imao nijednu brejk loptu.

Takođe, meč je trajao samo nešto više od sat i po vremena, što je za meč koji se igra u 3 dobijena seta jako malo. Poslednji set, Đere je izgubio sa "krompirom", te se neslavno završilo njegovo učešće u Melburnu.

Autor: Tanjug / redportal.rs