Srbin još jednom dokazao celoj NBA da UM CARUJE 🧠

Kako prenosi portal Mondo, prošlo je više od 24 sata otkako je sjajni Nikola Jokić postigao trojku za pobedu Denvera, a o tom potezu se i dalje priča širom sveta. Dvostruki uzastopni osvajač MVP nagrade zapanjio je sve u NBA ligi pošto je u poslednjem napadu na meču postigao tri poena za trijumf od 119:116 protiv Orlanda, a posebno interesantno je bilo kada se uzme u obzir šta je sve Jokić ispričao o akciji u kojoj je preuzeo odgovornost.

Orlando je izjednačio na 116:116, a Jokiću i njegovim saigračima ostalo je još tačno 14,9 sekundi da reše utakmicu u svoju korist. Po izvođenju auta, Jokić se iznervirao što svi stoje i terao ih je brzo na polovinu protivnika pošto je osetio da će da dave Džamala Mareja. Dugo je lopta bila kod njega i kod Jokića je završila u rukama na 4,6 sekundi do kraja, da bi šut uputio na 3,1 i pogodio. Ono što je najimpresivnije od svega je čega se sve Jokić sećao za pomenutih sekund i po, pa je na konferenciji za medije raspametio novinare fotografskim sećanjem.

Imali smo, koliko... Oko 16 sekundi? Bili smo spori u napadu, čuo sam da će da preuzimaju u odbrani, mislim da se ta njihova igra u odbrani zove 'Blue' ili tako nešto. Nisam želeo da namestim loš blok, planirao sam da iako bude preuzimanje u odbrani - imam dobar ugao za dodavanje. Tako bi Marej mogao da utrči iza njih ili da ja budem okrenut licem ka košu. Fulc je čuvao Mareja, krenuli su mislim i da ga udvajaju i dodao mi je loptu...
Pretpostavljam da sam imao Portera otvorenog, ali nisam ga video u tom suprotnom uglu. Mislim da je na trenutak i Kentavijus Kaldvel-Poup bio otvoren, ali pogledao sam i video da je tri sekunde do kraja i zato sam se odlučio da napravim korak unazad i da šutiram. Osećao sam se dobro čitave večeri i imao sam samopouzdanja za šut.

Tako je Jokić ispričao tačno kako je razmišljao u tih petnaest sekundi koje je Denver imao da reši utakmicu, odnosno za samo sekund i po koliko je bila kod njega u rukama u tom napadu.

Zašto nije bilo slavlja? Ne znam... Verovatno jer ja tako reagujem - da nema reakcije. Bio je dobar osećaj naravno jer je za pobedu, nisu mogli da šutiraju za 0,2 sekunde.

Autor: Mondo.rs

#Denver

#Joker

#Jokić

#NBA

#Nikola Jokić

#Pobeda

#Taktika

#Um

#jokara

#mvp

#orlando

#sekunda

#znanje