Loš start Srbina u Melburnu

Ne baš najbolji start za Srbiju na Australijan Openu - Dušan Lajović dao je otpor Denisu Šapovalovu u drugom i trećem setu, ali je na kraju morao da se oprosti od takmičenja već u prvom kolu turnira izgubivši 6:4, 4:6, 6:4. 6:1.

Susret je trajao nešto manje od dva i po sata na Areni 1573, a u jednom momentu se činilo da bi Duci mogao i do eventualnog iznenađenja, jer je krenuo u tom pravcu, ali je ta nada bila kratkog daha, piše Telegraf.

U prvom setu je dozvolio u 10. gemu da se protivnik namesti na tri brejk šanse, a onda je krenuo u spasavanje koje je trajalo taman do te poslednje koja je bila ujedno i set lopta za Šapovalova.

Iako je protivnik bio daleko agresivniji, pravio daleko više vinera (ali i neiznuđenih greški), Lajović je uspeo da oduzme servis protivniku i potvrdi ga za 4:2. Tu prednost je sačuvao do kraja deonice, tako da je viđeno i 1:1 u setovima.

Foto: Tanjug AP

To nije bio Dušanov maksimum, već je ponovo brejknuo Kanađanina koji se u jednom momentu zadesio u prilično osetnom minusu sa 3:1 u trećem setu.

Ipak, od tog momenta kreće sunovrat srpskog tenisera koji dozvoljava samo pet minuta kasnije ribrejk i poravnanje na 3:3, a onda ponovo pada u tom kobnom desetom gemu (4:6).

Trzaj poslednji viđen je u trećem gemu kada je Duci imao brejk loptu za 2:1, ali je Šapovalov to spasao, a onda nanizao sveukupno pet gemova i otišao ka pobedi.

Tako će Šapovalov igrati u drugoj takmičenja protiv pobednika meča Eskobedo - Danijel, a Srbija je sada ostala sa četiri predstavnika u Melburnu.

Autor: telegraf.rs / Specijalni izveštač iz Melburna, Miloš Bećagović

#Poraz

#australijan open

#dusan lajovic