Susret sa Nadalom moguć tek u finalu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se nalazi na suprotnoj strani žreba u odnosu na najvećeg rivala Rafaela Nadala na ovogodišnjem Australijan openu.

To znači da njih dvojica mogu da se susretnu samo u finalu, odlučeno je žrebom.

Nakon što je preskočio jednu godinu na australijskom grend slemu, Đoković, koji je četvrti nosilac, počeće turnir protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

Potencijalni rival u trećem kolu mu je Grigor Dimitrov, prvi od nosilaca, a u osmini finala bi mogli da ga dočekaju Aleks de Minor ili Pablo Karenjo Busta, od značajnijih imena.

Kostur ga u četvrtfinalu vodi na Andreja Rubljova, Nika Kirjosa ili devetog tenisera sveta Holgera Runea.

Rubljova čeka težak ispit na startu protiv Dominika Tima, Kirjos igra protiv Rusa Safiulina, a Rune sa još jednim Srbinom, piše B92.

Danac će u prvom kolu igrati protiv Filipa Krajinovića. Dušan Lajović kreće od Denisa Šapovalova, Miomir Kecmanović čeka pobednika iz kvalifikacija (Džang, Šelton ili Fric), a kvalifikanta čeka i Laslo Đere koji se dalje ukršta sa Dimitrovom ili Aslanom Karacevom.

Branilac titule Nadal imaće teži zadatak u prvom kolu jer će igrati protiv Britanca Džeka Drejpera, a u drugoj sa boljim iz duela između Nakašime i Mekdonalda.

Foto: Tanjug AP/ANDREW BROWNBILL

Dalje ga žreb vodi na Jošihita Nišioku, Karena Hačanova ili Frensisa Tijafoa, pa verovatno na Danila Medvedeva u četvrtfinalu.

Rus na startu turnira igra protiv Đirona, a u njegovom delu kostura su još Sebastijan Korda, Lajović i Šapovalov, te Hubert Hurkač.

Potencijalni rival u polufinalu Nadalu i Medvedevu će biti Stefanos Cicipas koji turnir otvara sa Kventinom Alisom, a na potom bi na putu mogli da mu se nađu Van de Zandshulp, Siner ili Muzeti.

U četvrtfinalu se očekuje susret sa Ože-Alijasimom Feliksom ili Kameronom Norijem, a u tom delu žreba je i jedini Hrvat Borna Ćorić.

Australijan open počinje u ponedeljak, a titulu brani Rafael Nadal.

1. kolo AO, odabrani parovi:

Beretini – Mari

Karbaljes Baena – Đoković

Dimitrov – Karacev

Điron – Medvedev

Kokinakis – Fonjini

Krajinović – Rune

Kirjos – Safiulin

Lajović – Šapovalov

Lehečka – Ćorić

Mahač – Rud

Nadal – Drejper

Rubljov – Tim

Cicipas – Alis

Autor: B92.net

#australijan open

#novak djokovic

#zreb