Crno-beli žele da nastave pobednički niz

Košarkaši Partizana večeras od 20.05 časova gostuju ekipi Makabija u Tel Avivu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ova 2 tima su odmerili snage u 1. delu sezone kada je Partizan pred 19.000 navijača u Štark Areni slavio rezultatom 96:88.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Večeras crno-bele čeka vrela atmosfera na gostujućem terenu s obzirom da je Makabi posle Partizana na 2. mestu po broju gledalaca ove sezone, a i samo 1 utakmicu su izgubili na domaćem terenu.

Trener Partizana pred večerašnji okršaj izjavio je:

- Počinje drugi deo Evrolige. Veoma nezgodno gostovanje ako se uzme u obzir kako Makabi igra kod kuće. Dosad su izgubili samo jednu utakmicu. Sve ono što je Makabi krasilo godinama, krasi ga i sada - igra u tranziciji, agresivna odbrana, šutevi za tri poena, skok u napadu, promene u odbrani... Sve to smo pričali i analizirali pred prvi duel sa njima, tako da velikih promena u tom smislu nema. Koncentracija mora da bude na maksimumu, ako želimo da odigramo dobru utakmicu - istakao je trener Partizana Željko Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Jedan od najboljih košarkaša iz crno-belih redova Zek Ledej izjavio je:

- Kao i uvek do sada, moramo da igramo snažno, koncentrisano i sprovedemo plan koji je trener pripremio. Naš prošli duel je bio pre mnogo vremena. Za nas je i jučerašnji dan bio odavno. Moramo da prilazimo obavezama utakmicu po utakmicu i da gledamo samo ispred sebe - poručio je Zek Ledej.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Partizan je u seriji od 4 vezane pobede u Evroligi, dok Ponos Izraela ima polovičan učinak.

Makabi ima skor od 9 pobeda i 8 poraza, dok crno-beli imaju 8 pobeda i 9 poraza i zauzimaju 11. mesto na tabeli.

Autor: redportal.rs

#Tel Aviv

#evroliga

#makabi

#partizan

#utakmica