Meč koji ne odlučuje o mnogo toga, ali znači puno

Meč koji će Crvena zvezda večeras od 21.00 č. odigrati protiv Slovana iz Libereca ne znači puno na takmičarskom planu, s obzirom da je i matematički sigurno da će se šampion Srbije sa drugog mesta u grupi plasirati u narednu fazu takmičenja.

Međutim, pored ovosezonskog rezultata, svaka evropska utakmica je dobra šansa da se popravi evropski koeficijent, koji bi Crvenoj zvezdi u narednim sezonama poboljšao šanse za uspeh u evropskim takmičenjima.

Naime, sa nova 2 boda koja bi Zvezda osvojila pobedom nad češkim timom, crveno-beli bi postali ozbiljni konkurenti za mesto nocioca u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, sve pod uslovom da Crvena zvezda nastavi svoju dominaciju u šampionatu Srbije.

Pored koeficijenta, nije zanemarljiva ni suma od 570.000 evra koja bi legla na Zvezdin račun večerašnjom pobedom. Svaki dinar u kasi bilo kog srpskog kluba je dobrodošao, naročito u uslovima krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Zbog svega ovoga, motivacije Zvezdinim igračima koji večeras budu izašli na teren u Liberecu ne bi trebalo da manjka. Dobra vest za sve zvezdaše jeste činjenica da će posle dužeg vremena trener Dejan Stanković na raspolaganju imati skoro celu provu postavu, ukoliko izuzmemo Kataija, koji i dalje vuče povredu i za koga se od ranije zna da će pauzirati do proleća.

Stoga se očekuje da Stanković na teren izvede sledećih 11 igrača: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Petrović - Kanga, Ivanić, Ben - Falćineli

IZVOR: FB / RedStar Belgrade

Očekuje se, dakle, da se trener Crvene zvezde vrati na ustaljenu postavu 4-2-3-1 nakon eksperimentisanja sa 5 igrača u zadnjoj liniji prouzrokovanih nedostatkom igračkog kadra u poslednje dve evropske utakmice.

Jedini potencijalni problem mogla bi da predstavlja rovitost Milana Rodića, pa bi levi bek mogao ovoga puta da ostane na klupi. Ukoliko se stručni štab odluči za ovu varijantu, njegovo mesto bi verovatno zauzeo Marko Gobeljić, koji je više puta pokazao da može dobro da se snađe na poziciji levog beka, iako mu je prirodna pozicija sa suprotne strane terena. Druga opcija je da Degenek bude prekomandovan na poziciju levog beka, što ne bi bio prvi put ove jeseni. U tom slučaju, štoperski tandem sa Milunovićem činio bi Radovan Pankov.

Povratak Mirka Ivanića u tim je vest koja je najviše obradovala sve zvezdaše, s obzirom da se radi o igraču koji je nosio igru Crvene zvezde ove jeseni. Njegovo prisustvo u postavi trebalo bi da Zvezdu učini znatno opasnijom po gol protivnika u odnosu na meč protiv Hofenhajma.

Autor: redportal.rs

#crvena

#ivanic

#liberec

#povređen

#rodic

#sastav

#stankovic

#tim

#zvezda