Jedan od najvećih oslonaca Jokića u timu Denvera raspalio pohvale na račin MVP NBA

Kako prenosi portal Mondo, čak ni najveći kritičari Nikole Jokića u NBA ne mogu više da poreknu da je najbolji košarkaš na svetu! I ove sezone on dominira, a sada se po pitanju njegovih igara i MVP nagrade oglasio i saigrač iz Denvera Majkl Porter junior. 

Perspektivni krilni igrač koji je dugo bio povređen sada je ponovo u sastavu, a on je istakao da bi Jokić mogao da osvoji MVP trofej još je puta! Jednostavno je toliko dobar.

Kako je rekao:

Mislim da je jedan od glavnih kandidata i mislim da može da osvoji MVP titulu narednih pet godina. Samo zbog toga koliko je dobar, kako vodi naš napad, koliko je kvalitetan u napadu, a uz to uvek ima vrhunski doprinos u skoku. Naravno uz asistencije i poene, osećam da ako mi budemo prvi na Zapadu pred to glasanje uz to što je njegov "+/-" najveći u ligi, onda nema šta da se razmišlja.

Denver se bori za prvo mesto na Zapadu i trenutno su izjednačeni sa Memfisom na vrhu te liste, a iako je Jokić već dva puta zaredom proglašen za najboljeg, to ne bi smelo da smeta onima koji o nagradi odlučuju.

Verovatno umara glasače da Nikoli stalno daju MVP nagradu, ali ja mislim kao što je trener rekao nekoliko puta, ne smete da se umorite od uspeha. Nadam se da ni glasači neće da se umore od davanja onome ko je po mom mišljenju najbolji igrač na svetu.

Jokić ove sezone ponovo blista i prosečno beleži 25,3 poena, 10,8 skokova i 9,5 asistencija po meču i vrlo je blizu da u proseku ubacuje tripl-dabl po meču.

Autor: Mondo.rs