Na Novakovom meču vatromet prekinuo igru na 8 minuta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković polako podiže formu pred 1. Grend slem turniru u sezoni Australijan open.

Na turniru u Adelaidu danas je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0 nakon 2 sata igre i zakazao duel u polufinalu protiv Rusa Danila Medvedeva.

Tokom današnjeg meča vatromet koji su pustili navijači prekinuo je igru na 8 minuta, a nakon pobede Novaka upitan je da prokomentariše prekid meča.

- Verovatno je bilo zbog pravoslavnog Božića, srećno svima Badnje veče koji slave! - poručio je Nole iz Adelaida.

Potom se osvrnuo na sam meč:

- Hvala što ste došli, sjajna je atmosfera. Uvek su specijalno igrati noću u Australiji, hvala za energiju i podršku. Mislim da je konačni rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu. Dva sata za dva seta, gurali smo jedan drugog do limita, fantastičan prvi set. Meč se preokrenuo u prvom setu kada je Denis napravio duple greške. Bio sam jak kada se vratio u drugom setu, i jako sam zadovoljan načinom na koji sam se borio večeras - rekao je Novak.

IZVOR: TW / @BalkanSports

Neverovatna podrška srpskih navijača sa tribina nosila je Novaka do pobede:

- Blagosloven sam što igram na ovom nivou. Nikad nijedan meč ne uzimam zdravo za gotovo. Deluje kao da igram kod kuće i oni to čine posebnom za mene zato sam zahvalan za tu podršku - istakao je Nole.

U polufinalu ga čeka još jedan epski meč sa Medvedevom.

- Nadam se još jednoj dugoj noći. Ne verujem da će biti mnogo kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Kada igrate protiv Danila morate biti spremni na dug meč, mentalno. On je etablirao sebe, grend slem šampion. Nekoga koga jako poštujem. Imali smo neke sjajne borbe, nadam se da će biti tako i sutra - rekao je srpski as.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#australija

#novak djokovic

#turnir

#vatromet