Oglasio se prvi čovek Evrolige

Košarkaški klub Crvena zvezda žestoko je kažnjena od strane Evrolige neregistrovanjem igrača do 28. februara i novčanom kaznom u iznosu od 25.000 evra.

To predstavlja veliki udarac za klub sa Malog Kalemegdana koji je doveo veliko i skupo pojačanje Argentinca Fakunda Kampaca koji treba da pomogne klubu da obezbedi TOP 8 u Evroligi.

Srpska košarkaška legenda Dejan Bodiroga koji je prvi čovek Evrolige pod velikim je pritiskom navijača crveno-belih koji očekuju da reaguje i ublaži kaznu.

Bodiroga, kao prvi čovek, nema pravo da amnestira tu zabranu, već to može učiniti samo izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman.

Ovim povodom Bodiroga se oglasio.

- Menadžment Evrolige je 30. decembra 2022. godine uputio preporuku nadležnim, nezavisnim komisijama – Komisiji za kontrolu upravljanja (Management Control Commission) i Finansijskoj komisiji (Finance Panel), da se dozvoli registracija Fakunda Kampaca u Crvenoj zvezdi i da mu se omogući da igra, zato što je to u interesu takmičenja. Ujedno smo podržali sve odluke koje idu u smeru maksimalnog poštovanja svih propisa vezanih za finansijsku stabilnost i fer-plej, što podrazumeva i pojačavanje nadzora - rekao je Bodiroga za Sportal.

Čeka se odluka Glikmana, a u međuvremenu, oglasila se i ELPA, Unija evroligaških igrača, koja je stala u odbranu Kampaca.

- Po pitanju krajnje odluke, moj stav je sasvim jasan i nema potrebe da ga dodatno pojašnjavam - podvukao je Bodiroga.

Autor: redportal.rs

#Kazna

#crvena zvezda

#dejan bodiroga

#evroliga