VRATIO SE

Kako prenosi portal Mondo, srpski teniser Novak Đoković potvrdio je već ranije da će učestvovati na predstojećem Australijan openu pošto mu je vlada ukinula zabranu ulaska, ali malo ko je pomislio da će u ovoj zemlji dočekati i Novu godinu. Tamošnji list The Age, koji je najbolje izveštavao i o deportaciji Đokovića prethodnog januara, saopštio je da je Đoković već danas doputovao u Australiju čime je sve iznenadio.

Đoković je sleteo u Adelejd, posle manje od godinu dana otkako su nastali problemi sa vizom zbog toga što mu vlasti nisu uvažile izuzeće koje je dobio od Teniskog saveza Australije zbog tada skoro preležanog korona virusa.

Kako je rekao šef Australian open Kreg Tajli:

Mislim da je Novak Đoković opet favorit, da će biti teniser koga će svi želeti da pobede. Ovu godinu je završio igrajući najbolji tenis i želeće da izjednači rekord po broju osvojenih grend slem titula koji drži Rafael Nadal. Znam da mu je cilj da bude najbolji svih vremena.

S obzirom da su tamošnji mediji uspeli da okrenu narod protiv Novaka i naprave mu velike probleme, svi se pitaju na kakav će način australijska publika, pred kojom je devet puta podizao pehar Australijan opena, uopšte reagovati.

I tu situaciju je komentarisao Tajli:

Ja imam poverenje u australijsku publiku. To je publika koja je dobro upućena u sportske prilike, posebno u tenis, obožavaju tenis i vole da gledaju velike i sjajne tenisere. Mislim da će zbog toga navijači i te kako imati poštovanja za njega.

Zagrevanje za Australijan open koji počinje 16. januara imaće na turniru u Adelejdu iz serije 250.

Autor: Mondo.rs

#Grand Slam

#Grend Slem

#Korona virus

#Novak Đoković

#atp

#australian open

#covid

#izuzeće

#kovid

#novak

#osveta

#povratak

#tenis

#zabrana

#zagrevanje

#đoković