Crveno-beli pod zabranom Evrolige

Crvena zvezda je danas i zvanično napravila najveći transfer u istoriji srpske košarke. Fakundo Kampaco potpisao je ugovor sa šampionom Srbije i ABA lige, a plata će mu biti 1.800.000 evra po sezoni.

Kampaco će se tako pridružiti sunarodniku Luki Vildozi i Nemanji Nedoviću na spoljnim pozicijama u crveno-belom dresu, čineći tako možda i najbolji trio u Evropi, prema rečima mnogih relevantnih košarkaških stručnjaka ovih dana.

IZVOR: TW / @AlessandroMagg4

Ne pamti se da su navijači Crvene zvezde bili ovako ushićeni povodom dolaska nekog košarkaša u klub, a društvene mreže već nekoliko dana "gore" u iščekivanju zvaničnog dolaska argentinskog asa.

Ipak, deluje da će svi kojima su crveno-bele boje u srcu morati da budu strpljivi kada je reč o debiju Fakunda Kampaca u crveno-belom dresu.

Naime, jasno je da se taj debi neće desiti pre naredne utakmice u ABA ligi, koju Crvena zvezda igra u nedelju 25. decembra protiv čačanskog Borca. Razlog zbog koga će Kampaco propustiti prvi sledeći meč koji Zvezda igra protiv Olimpijakosa u Evroligi leži u činjenici da je još uvek na snazi zabrana koju je Evroliga izrekla srpskom šampionu kada je reč o registraciji novih igrača.

IZVOR: TW / @Miroslav_D7

S obzirom na to da zabrana registrovanja pojačanja mora prvo biti skinuta, nepoznato je kada će Kampaco zaigrati u crveno-belom dresu u najjačem evropskom takmičenju.

Autor: redportal.rs

#kampaco