Jusuf En Nesiri POLETEO ⚡

Kako prenosi portal Mondo, fudbaleri Maroka napravili su istorijsku senzaciju i otišli u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru. Oni su posle Španije, na svom putu savladali i Portugal, a strelac gola je bio Jusuf En Nesiri. Gol napadača Maroka ušao je tom prilikom u istoriju jer je oborio svetski rekord, pošto je on udario glavom loptu na visini od 278 centimetara.

Prethodni rekord držao je Kristijano Ronaldo, koji je dok je branio boje Juventusa na meču protiv Sampdorije u decembru 2019. godine skočio 263 cm. Tako su Maroko i En Nesiri zadali dvostruki udarac jednom od najboljih fudbalera svih vremena, kome je taj duel možda i poslednji u reprezentativnoj karijeri.

Marokanci će sledeći meč na Mundijalu igrati u sredu, a rival će im biti aktuelni šampion sveta Francuska. Oni su uspeli da budu prva selekcija iz Afrike, koja je stigla među četiri najbolje na svetu, pa se nadaju da mogu da nastave svoju bajku i protiv velikih favorita.

En Nesiri će nastaviti da sa Marokom piše istoriju, dok se Kristijano Ronaldo oglasio i oprostio se. Da li od reprezentacije Portugalije ili od Mundijala videćemo. 

Autor: Mondo.rs

#2019.

#278 centimetara

#En Nesiri

#Francuska

#Maroko

#Mundijal

#Portugal

#cristiano ronaldo

#juventus

#katar

#kristijano ronaldo

#oboren

#polufinale

#rekord

#ronaldo

#sampdorija

#skok

#svetsko prvenstvo