Novine za OI u Parizu 2024.

Olimpijske igre u Parizu 2024. godine i dalje treba da se održe na vreme, čak iako su Olimpijske igre u Tokiju odložene zbog pandemije COVID-19, a iako je specifična logistika i dalje neizvesna, zvaničnici su rekli da će se igre u Tokiju održati 2021. godine.

USA Today izveštava da iako mnogi brejkeri navijaju za uključivanje sporta u Olimpijske igre, kampanja je donela određene probleme. Neki plesači veruju da bi Olimpijske igre mogle prouzrokovati da sport izgubi deo svoje autentičnosti, poput originalnosti i strasti. - U osnovi se brinemo da sačuvamo suštinu i kulturu i da se ona ne izgubi u takmičarskom žrebu dok nastavljamo da napredujemo i koračamo ka Olimpijskim igrama - izavio je brejkdenserka Logan Edra.

IZVOR: YT / FRANCE 24 English

Nova olimpijska disciplina pridružiće se surfovanju, skejtbordingu i penjanju, koji će biti debitovati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Međutim, parkur nije dobio zeleno svetlo za Olimpijske igre 2024. godine. Ovaj ulični sport podrazumeva trčanje, skakanje i penjanje preko prepreka. Skvoš je neuspešno vodio kampanju za uključivanje u Igre u Parizu, kao i bilijar i šah. Olimpijski komitet je u želji da privuče mlađu publiku odlučio da u zvanični olimpijski program uvede i ulične plesne borbe. Na Igrama taj ples će se zvati brejking.

Autor: redportal.rs

#brejkdens

#olimpijske igre

#pariz 2024