Gde su bili Vlahović i Jović...

Kako prenosi portal Mondo, posle šokantnog remija Srbije protiv Kameruna, u kojem je njegov tim ispustio pobedu, selektor Srbije Dragan Stojković rekao je da su orlovi odigrali lepu utakmicu, ali samo za neutralne. Govorio je o greškama igrača koje ne shvata, o tome da naš tim nije bio pametan i komentarisao je trenutne šanse za plasman, koje nisu velike.

Tačno je da smo u fazi kad smo imli potpunu kontrolu i vođstvo 3:1 napravili dve kardinalne greške. Na ovom nivou, a i uopšte u fudbalu veoma je opasno da izlazite visoko u momentu u kojem protivnik ima loptu. Te greške su nas koštale da danas ne pobedimo. Vrlo neshvatljivo, nepotrebno i tu leži i problem što nismo pobedili večeras. Analiziraćemo da vidimo zašto se to desilo, zbog čega, možda pad koncentracije.
Vlahović nije 100 odsto na svom nivou, kao što ste videli, imali smo dve prinudne izmene i to centralnih bekova - Veljkovića i Pavlovića i to je dosta poremetilo naše ideje da pokušamo da ubacimo napadača, recimo Luku Jovića. S obzirom na to da je Kamerun imao četvoricu igrača u našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni.

Da li je dobar ambijent u svlačionici?

Što se tiče stanja i atmosfere, normalno je i mirno, žalimo za tim greškama koje su nas koštale pobede. Međutim, mislim da smo odigrali zaista dobru i interesantnu utakmicu, stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi, postigli tri gola, ali igrači ne trebaju da gube glavu. Naravno da svi osećamo frustraciju, jer smo želeli da pobedimo, imali smo utakmicu u svojim rukama, ali smo uspeli da našim glupostima vratimo Kamerun da izbegne poraz. Olako smo izgubili dva boda.

O šansama za dalji prolazak Srbije:

Da imamo dobre šanse - nemamo. A da imamo šanse - imamo. Mi u Srbiji izgleda volimo teži put da bismo došli do cilja. Generalno, ova utakmica je bila spektakularna, puna preokreta, bar za vas koji ste gledali. To je fudbal, tako ga i shvatam, kad bi čovek znao šta će da se desi, onda ne bi bio interesantan. Nivo koncentracije mora da bude viši, mora da bude više komunikcije, ovakve greške ne bi smele da se ponavljaju. Što se tiče naše igre, kad bude došao meč protiv Švajcarske, igraćemo što najbolje znamo - da budemo ofanzivni i da pokušamo da pobedimo.

Piksi je otkrio da je posle meča čestitao svojim igračima:

Pružio sam svima ruku na požrtvovanosti, čestitao sam im na onome što su pokazali, rekao da moraju da podignu glavu, osećaju i oni frustraciju posle 3:3, što je i normalno. Imali smo sve u svojim rukama i olako smo se odrekli pobede. To je jednostavno tako. Najvažnije je da se odmore, da vidimo kakvo je zdravstveno stanje, biće sastanaka, video-analize, da se ukaže na greške koje ne bi smele da se dešavaju.
pročitajte još

DERBI VEČERAS u 8 🏀

Autor: Mondo.rs

#3:1

#Kamerun

#Prolazak

#Srbija

#dragan stojković

#fudbal

#male

#nerešeno

#piksi

#reprezentacija

#selektor

#svetsko prvenstvo

#Švajcarska

#šanse