Orlovi uskoro počinju 2. meč grupne faze u okviru Svetskog prvenstva

Nakon 1. utakmice na Svetskom prvenstvu i poraza od Brazila (2:0) fudbaleri Srbije danas od 11.00 časova igraju 2. meč u grupi G protiv Kameruna u kome moraju da pobede i osvoje bodove kako bi u poslednjem meču protiv Švajcarske sve bilo u njihovim rukama.

Selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi otkrio je da zdravstvena situacija u reprezentaciji nije odlična, ali je daleko bolja u odnosu na meč protiv Brazila, pa je ovog puta fudbaler Filip Kostić spreman za borbu protiv Kameruna:

- Biće promena u odnosu na sastav sa Brazilom. Što se tiče Kostića, rekao sam da budem precizniji - situacija nije odlična da bih bio prezadovoljan. Ali jesam u odnosu na ono što je bilo pre deset dana... To me raduje i poslednja dva treninga je odradio sa ekipom i biće u konkurenciji za tim. Raduje me intenzitet kojim je radio, raduje me da je u kondiciji, da mogu da računam na njega - rekao je selektor Stojković.

Ovo je sastav Srbije pred Kamerun:

 Vanja – Pavlović, Veljković, Milenković – Kostić, Maksimović, Lukić, Živković – Tadić, Sergej – Mitrović.

Sastav Kameruna:

Epasi – Fai, Kasteljto, N'Kulu, Tolo – Anguisa, Kunde, Hongla – Mbeumo, Čupo-Moting, Ekambi.

Reprezentacije Srbije i Kameruna do sada su odigrale samo jedan meč, prijateljski susret u Beogradu 2010. godine, u sklopu priprema "orlova" za Svetsko prvenstvo.

Meč je završen rezultatom 4:3 u korist srpskog tima, a strelci su bili Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Marko Pantelić i Miloš Krasić.

Autor: redportal.rs

#Kamerun

#Srbija

#orlovi

#reprezentacija

#sastav

#svetsko prvenstvo