Španac uveliko uživa u novoj ulozi roditelja

Osvajač 22 Grend slem titule Španac Rafael Nadal imao je tešku godinu iza sebe iako je osvojio 2 titule sa najprestižnijih turnira.

Povrede trbušnog mišića i stopala omele su ga da postigne bolje rezultate, a tokom ove godine Španac je postao i otac.

Nakon penzionisanja Rodžera Federera, sve više se govori o kraju karijere Kralja šljake:

- Ja sam prilično realna osoba, doći će trenutak kada bude trebalo da završim karijeru. Spreman sam za ono što me čeka posle tenisa, mislim da mi to neće biti problem. Mnogo je važnih stvari u životu koje me čine srećnim osim tenisa. Svakako, mislim da moj kraj neće biti u bliskoj budućnosti, nikako - rekao je Nadal.

Na pitanje da li je u mladosti zamišljao da će ostvariti sve čime može danas da se podiči, Rafa je odgovorio:

- Ako razmišljaš o tome da postigneš sve ovo sa 18, ili si veoma arogantan ili si veliki sanjar, a ja nisam ni jedno ni drugo. Ja sam jedan od onih koji dišu za sport iz dana u dan. U ovom trenutku, osećam da je dar sve ovo što sam ostvario.

Osvrnuo se Nadal i na učinak mlade generacije.

- Ne postoji niko važniji od samog sporta, kažem to jer tako osećam. Sledeća generacija će morati da krči svoj put iz dana u dan, vreme će dati nove velike zvezde, iako već imamo mlade igrače koji su osvajali grend slemove. Ovde imamo Kaspera, koji već godinama radi veoma dobro i ima sjajnu sadašnjost, kao i veliku budućnost.

Na kraju su novinari upitali španskog tenisera kako se oseća sada kao otac.

- Potrebno je vreme da se priviknete na svaku promenu u životu. Umorniji sam, malo manje spavam, imam novu brigu u životu - drugačiju od svega što sam do sada doživeo. Trudim se da uživam u trenucima koje mogu da provedem sa sinom u potpunosti - istakao je Nadal.

Autor: sportal.blic.rs / redportal.rs

#Nadal

#karijera

#spanac