Portugalci, Irci, Azeri i Luksemburžani ⚽

Izvučene su grupe za kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. godine, a Srbija je saznala imena rivala preko kojih će pokušati se dokopa najveće smotre svetskog fudbala.

View this post on Instagram

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

IZVOR: IG / @fudbalskisavezsrbije

Najbitnija stvar na žrebu je bila koga će orlovi izvući iz prvog šešira i kakve će šanse imati da se domognu prvog mesta. Svi su se potajno nadali Dancima, ali je Srbija dobila jednog od najtežih mogućih rivala.

Portugalci iz prvog šešira nisu rival kojem bi se bilo ko obradovao. I dalje su aktuelni prvaci Evrope, osvajači Lige nacija, a utisak je da su sada još jači.

Najveći kvalitet Iraca je u odbrani. Kao što Škoti imaju dva odlična leva beka, Irci imaju dva dobra desna. Irci igraju 4-2-3-1 ili 4-3-3. U zavisnosti od formacije se biraju i igrači po krilima.

Luksemburžane smo upoznali u prošlim kvalifikacijama za EP, namučili su nas u gostima i prethodnih godina ozbiljno napreduju. Nisu neko čudo, ali nisu ni nivo San Marina. Daleko su opasniji.

Azerbejdžan je objektivno najslabiji rival u grupi. Glavni sastav tima čine igrači večitog šampiona Karabaga koji je proteklih godina redovan učesnika grupne faze Lige Evrope.

Autor: Redportal.rs

#Reprezentacija Srbije

#fudbal

#grupa A