MAJSTORI kreću 😎

Kako prenosi portal Mondo, nakon spektakularne ceremonije otvaranja videli smo meč u kojem je Ekvador golovima Edera Valensije savladao domaćina, a tokom drugog dana turnira gledaćemo tri meča. Pored kompletiranja grupe A u kojoj je odigran prvi meč, videćemo i oba meča grupe B. Utakmice prenose TV Arena sport i RTS. Rivalstva će biti na sve strane, pa nam već drugi dan Svetskog prvenstva u fudbalu daje mnogo razloga da se nadamo spektakularnim mečevima. Dok čekamo Srbiju i naš meč protiv Brazila 24. novembra, potrebno je ispratiti i ostale rivale - naše potencijalne protivnike u nokaut fazi takmičenja.

OD 14 ČASOVA: ENGLESKA - IRAN

Na prethodnom Mundijalu selekcija Gareta Sautgejta stigla je do polufinala, a trofej - iako su se nadali - nije došao kući. Sada je nova prilika, iako deluje da je Engleska dalje od titule nego što je bila pre četiri godine u Rusiji. Istina, Deklan Rajs je poneo torbu u koju želi da stavi trofej kada ga osvoje. To im je u istoriji pošlo za nogom samo jednom, kada su bili domaćini davne 1966. godine. Ambicije ove godine mnogo će zavisiti od prvog meča koji neće biti lak. Posebnu pažnju privući će moguća kazna FIFA za kapitena Harija Kejna i pre početka meča.

Na drugoj strani terena nalaziće se ekipa Irana, koja je na Mundijal stigla tokom unutrašnjih nemira u zemlji. Pojedini reprezentativci poput Sardara Azmuna kritikovali su situaciju na ulicama Irana, u odbranu žena javljale su se i legende poput Ali Deija, a navijači koji su stigli u Katar očekuju da reprezentativci ne poštuju himnu pred mečeve! To bi bio šokantan potez, a kada se doda netrpeljivost koju Iranci imaju prema Englezima, ovo bi mogao da bude jedan od najzanimljivijih susreta prve faze turnira.

OD 17 ČASOVA: SENEGAL - HOLANDIJA

Da je Sadio Mane spreman, Senegal bi jednom nogom već bio u nokaut fazi turnira. Po mišljenju fudbalskih stručnjaka afrička selekcija je kvalitetnija od Katara i Ekvadora. Pošto ofanzivac Bajerna neće moći da pomogne saigračima, borba za drugo mesto u grupi biće izuzetno teška. Zapravo, izostanak Manea nije jedini problem koji Senegalci imaju pred prvi meč.

Na meču protiv Holandije neće biti ni Ismaila Jakobsa koji ima probleme sa papirologijom, što će ekipa Luja van Gala morati da iskoristi. Holanđani su veliki favoriti u grupi i očekuje se da sa prve pozicije stignu do eliminacione faze turnira. Ipak, i kod njih postoje mali problemi. Na dan početka turnira još nije jasno ko je prvi golman nacionalnog tima, a deo fudbalske javnosti baš i ne veruje u posao koji selektor radi. Ipak, prisustvo asova poput Virdžila Van Dajka, Matijsa De Lihta i Frenkija De Jonga dokaz su da lale opet mogu mnogo na svom prvom Mundijalu od Brazila, kada su bili treći. I kod Van Dajka je pitanje da li će nositi zabranjenu kapitensku traku u duginim bojama.

OD 20 ČASOVA: SAD - VELS

Mundijal za četiri godine održaće se u Meksiku, Kanadi i SAD - koje će biti glavni domaćin tog takmičenja. Oni će, verovatno, imati i najveće ambicije. Već godinama najavljuje se bum Amerikanaca u fudbalu i možemo primetiti da u poslednje vreme prave korake u dobrom smeru. Sve je više igrača u evropskim klubovima i sa ozbiljnim ulogama u njima.

Istina, Velšani nisu prava prilika za to. Ekipa koja godinama pravi rezultate iznad očekivanja predvođena uvek potcenjenim Garetom Bejlom još jednom bi mogla da iznenadi, pa kao na Evropskom prvenstvu sada već davne 2016. godine postane hit turnira. Uz vođu koji se nedavno preselio baš u Ameriku tim ima još nekoliko veoma poznatih imena i jasno je da mu iskustva neće faliti na turniru koji bi mogao da bude najbitniji za čitavu generaciju.

Autor: Mondo.rs

#14

#17

#20

#Engleska

#Holandija

#Iran

#Mondijal

#SAD

#Senegal

#Utakmice

#drugi dan

#fudbal

#katar

#prvi dan

#svetsko prvenstvo

#vels