Orlovi će odmeriti snage protiv Bahreina

Reprezentacija Srbije danas će imati generalnu probu pred početak Mundijala.

Od 16.30 časova će odmeriti snage protiv selekcije Bahreina u Manani, kada će selektor Dragan Stojković Piksi imati priliku da se uveri u spremnost fudbalera pred 1. utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Brazila koja je na programu 24. novembra.

Ivan Ilić podelio je svoja očekivanja pred ovaj meč:

- Svi u ekipi zračimo optimizmom, respektujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Razmišljamo isključivo o pobedama, ići ćemo utakmicu po utakmicu, sa željom da doguramo što dalje na Svetskom prvenstvu. Ne vidim ništa sporno u tome što težimo samoj završnici. Svi smo profesionalni sportisti i valjda je normalno da nas interesuju visoki ciljevi. Brazil je moćna ekipa, ali niko ne može da nam zabrani da uđemo otvorenog garda i da pokušamo da ih iznenadimo - rekao je vezni fudbaler.

Strahinja Eraković nalazi se u krugu mlađih fudbalera u reprezentaciji.

- U Kataru branim čast domaćeg prvenstva i trudiću se da opravdam očekivanja fudbalske javnosti. Nisam verovao da je sve na ovom nivou dok nisam ušao u reprezentaciju i postao deo jedne fantastične grupe. Iako sam među najmlađima u timu, osećam se zaista lepo, svi me gledaju na isti način, od kapitena Tadića do mog druga Ivana Ilića. Dišemo kao jedan i to je najveća prednost ove generacije - istakao je Eraković i dodao:

- Čekamo s nestrpljenjem 24. novembar. Možda su nas neki svetski mediji prerano otpisali. Govori se mnogo o brazilskom inatu, pa valjda je srpski inat veći od brazilskog. Polako. O minutaži uopšte ne razmišljam, čast mi je što sam akter najveće smotre svetskog fudbala i uživam družeći se sa ovim divnim momcima - zaključio je reprezentativac Srbije.

Autor: redportal.rs

#Bahrein

#Mundijal

#Srbija

#orlovi

#reprezentacija