Crveno-beli dočekuju ekipu Asvela u hali Aleksandar Nikolić

Košarkaški klub Crvena zvezda dobila je novog trenera Duška Ivanovića.

On je nasledio mesto Vladimira Jovanovića kojim uprava kluba nije bila zadovoljna zbog samo jedne pobede u Evroligi i čak 6 poraza, kao i poraza od Zadra u regionalnoj ABA ligi.

Novi trener Ivanović debitovaće već večeras kada Crvena zvezda dočekuje ekipu Asvela u okviru 8. kola Evrolige s početkom u 19.00 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

On je pred večerašnji meč izjavio:

- Momci od prvog momenta imaju predispoziciju da rade, rade dobro, čvrsti su. Ono što sam video za prva dva treninga, treba strpljenja i vere. Ako imamo ta dva aspekta protiv Asvela, biće dobro. Nisam pokušavao da menjam mnogo, neki detalji odbrane i u napadu, ali pre svega strpljenje i vere za ove momke. Istina je da nam nedostaje vremena, ali to je što je, nema opravdanja - rekao je Ivanović uoči meča sa Asvelom.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdakk

Novi trener crveno-belih uzda se u navijače:

- Asvel je ekipa, koja igra brzo, agresivno u tranziciji, puno igre jedan na jedan. Imaju puno igrača, koji mogu da reše te situacije jedan na jedan, imaju odlične šutere za tri poena, i to izvanredno koriste u svojoj igri. Verujem da će navijači da pomognu, uvek kada sam bio ovde, ili gledao utakmice na televiziji, oni su uvek bili ne samo šesti, već i sedmi igrač Crvene zvezde. Ali na kraju, ovi momci dole moraju da daju koševe i da brane, navijači zaista mogu da pomogne - ali oni, igrači moraju to da urade - istakao je Ivanović i dodao da je trenutno najvažnija utakmica sa Asvelom.

Asvel ima skor od 3 pobede i 4 poraza, dok crveno-beli imaju samo 1 upisan trijumf protiv Bajerna u Beogradu i zauzima poslednje mesto na tabeli.

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#dusko ivanovic

#evroliga