Srpski teniser obezbedio prolaz u polufinale Završnog Masters turnira u Torinu

Novak Đoković savladao je Rusa Andreja Rubljova sa ubedljivih 2:0 (6:4, 6:1) i tako se plasirao u polufinale Završnog turnira u Torinu.

Rubljov se dobro držao u prvom, a onda potpuno "potonuo" u drugom setu, a nakon poraza sumirao je utiske:

- Mislim da smo danas odigrali samo jedan set jer sam u drugom potpuno 'pregoreo'. To se nije moglo nazvati tenisom, odmah je bilo jasno šta će se desiti. U prvom setu mi je najteže bilo, pogotovo zbog podloge ovde, protiv Novakovog servisa - rekao je Rubljov i nastavio:

- On servira u veoma visokim procentima i loptica uvek pada blizu linije. Uglavnom nisam imao ni šansu nešto da uradim. Možda jednom na 30:30 ili 15:15, ali stvarno nije bilo nekih posebnih prilika - bio je jasan Rus.

Govorio je Rus i o favoritima za titulu.

- Novak i Rafa su uvek favoriti bez obzira o kojem turniru pričamo. Svi očekuju da njih dvojica igraju finale. Što se ostalih tiče, ne znam ni šta bih rekao jer je Novak jedan od najvećih. Na svakom turniru na kojem igra on je favorit - podvukao je Rubljov.

Srpski teniser je obezbedio polufinale Torina, dok Rubljov još nije, pa će odluka pasti u poslednjem kolu kada se on sastaje sa Stefanosom Cicipasom u direktnom duelu za prolaz.

Autor: redportal.rs

#Torino

#andreja rubljov

#novak djokovic

#zavrsni turnir