Srbija je pre dva dana pobedila u gostima Veliku Britaniju 74:68

Srbija je pre dva dana pobedila u gostima Veliku Britaniju 74:68, a sutra od 20 časpva našu selekciju očekuje veoma važan duel sa Turskom.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da očekuje izazovnu utakmicu protiv Turske u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, ali je dodao da su svi motivisani da dobiju ovaj duel.

- Želimo da uđemo u utakmicu sa pozitivnom energijom, da damo maksimum i da pobedimo. Utakmica nije presudna, ali može puno da nam donese, ne samo zbog dva boda, već i u tom direktnom susretu bismo imali 2-0 protiv Turske. Svako svakoga može da pobedi, Letonija je ekipa koja će se prva kvalifikovati na SP. Ne bih govorio o debaklima kako su pojedini govorili posle Evropskog prvenstva. Bilo bi dobro da pobedimo, a Turskoj će ovo biti odlučujuća utakmica. Nikada za ništa ne kažem debakl, EP nije bio debakl, već je bio vrsta neuspeha, ali i uspeha. Mi koji smo dugo u sportu, ne pravdamo se kada izgubimo, već smo zaduženi da gledamo duži proces i da iz tog procesa napravimo nešto što je važno za sledeću akciju. Imali smo dobro leto, posle puno godina igrači su se odazvali, pružili sjajnu igru - rekao je Pešić na konferenciji za novinare uoči duela sa Turskom.

Autor: Tanjug AP

#KOŠARKA

#Svetslav Pešić

#Turska

#svetsko prvenstvo