Ne interesuje ih ništa, pravila ista za sve

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je trenutno u Torinu gde se sprema da od ponedeljka zaigra na završnom mastersu sezone, a već sada su počele rasprave o tome da li će moći na početku naredne sezone da nastupi na Australijan openu. Teniser koji je najveća legenda turnira, koji je osvajao Australijan open devet puta prošle godine je političkom odlukom isteran iz zemlje i nije mu dozvoljeno da nastupi na prvom grend slemu sezone.

Kada je deportovan automatski mu je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u zemlju koja traje sve do 2025. godine, ali je moguće da se donese odluka prema kojoj bi ova zabrana bila ukinuta. O tome je Patrik Mekinro razgovarao sa teniskim novinarem Pitom Bodom, koji smatra da Novaku neće biti dozvoljeno da nastupi na Australijan openu.

Sada bih rekao da neće igrati, jer su Australijanci rešili da podvuki liniju u njegovom slučaju i da se drže toga. Ako bi rešili da ga puste ne bi to smeo da bude izuzetak vezan samo za njega, već bi morala da se promene kompletna pravila za sve u sličnoj situaciji. A vlade velikih zemalja ne zanima da li ste vi poznati teniser.

Patrik Mekinro se takođe oglasio i istakao da se ne slaže sa svojim gostom. Legendarni Amerikanac već godinama brani Novaka, a sada je takođe bio na strani Srbina:

Ovo je zapravo individualna odluka, jer su samo njega izbacili iz zemlje. Sada, ako niste vakcinisani, možete da uđete u državu i pravila su se potpuno promenila. Sa te tačke gledište Novak bi trebalo da uđe u zemlju. Ipak ima tu trogodišnju zabranu, ali zbog tenisa kao sporta nadam se da će ga pustiti da igra.

Autor: Mondo.rs

#Djoković

#Grand Slam

#Novak Đoković

#Turnin

#atp

#australian open

#nole

#novak

#tenis