Crno-beli doživeli poraz od Spartaka

Fudbaleri Partizana danas su napravili kiks na svom stadionu i doživeli poraz od Spartaka iz Subotice golom u 86. minutu za konačnih 0:1.

Crno-beli su ovim porazom povećali prednost najvećeg rivala na tabeli, pa tako sada Crvena zvezda nakon večerašnje pobede nad Čukaričkim vodi sa +10 na tabeli.

Trener Partizana Gordan Petrić svestan je da je teško stići Zvezdu do kraja šampionske trke:

- Ako Zvezda uzme bodove protiv Čukaričkog (pobedila nešto kasnije sa 2:0), to je veoma velika prednost. Dokle god ima matematike ima i nade, ali budimo realni. Biće veoma teško da ih stignemo - sleže ramenima Petrić.

Usledio je osvrt na loše izdanje protiv Golubova.

- Bili smo viđeni da izgubimo bodove. Ekipa Spartaka se dobro postavila. Nismo iskoristili neke šanse. Oni su imali najzreliju kada su pogodili prečku. Ne mogu da zamerim momcima ništa, oseća se umor, to je očigledno. Ali kao što rekoh, bilo je viđeno da izgubimo već posle prvog poluvremena. Ipak, nemam šta da zamerim momcima. Dali su sve od sebe. Ovo je prvi poraz u prvenstvu od mog dolaska.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Iako nije mogao da računa na nekoliko igrača zbog povreda, Petrić ne želi izgovore:

- Imamo 3, 4 nedelje već probleme sa povredama. Ali nije to opravdanje. Jednostavno, nismo mogli da nađemo prostor. Imali smo šanse iz prekida koje smo u prošlim mečevima koristili. Sada nismo. To je to - iskren je Petrić.

Probao je Partizan da pritiska u drugom poluvremenu, tražio gol po svaku cenu, ali...

- Bio je to neki lažni pritisak, ne onaj pravi kao u nekim prethodnim utakmicama protiv Vojvodine, Kelna, Nice, Kolubare... Istina, taj pritisak nismo imali ni u prošlom meču sa TSC, ali smo tada ipak dovoljno dobro odigrali.

Na pitanje novinara da li je učešće u Evropi uzelo danak u finišu jesenjeg dela sezone, usledio je odgovor:

- Svima koji igramo Evropu vuče dosta stvari u negativnom smislu u prvenstvu. Neko može da pokrije igračima i rosterom, neko ne. Mi smo u tim mečevima dosta istrošili, kao i u prvenstvu. Umorni smo. Povrede su dokaz umora.

Do odlaska na veliku pauzu sledi još duel sa Novim Pazarom u nedelju.

- Naravno da smo nezadovoljni i neraspoloženi. Rekao sam igračima da ako smo bili zajedno kod pobeda, moramo biti zajedno i sada kada smo izgubili. Siguran sam da će momci pružati maksimum i dalje - zaključio je Petrić.

Autor: redportal.rs / sportal.blic.rs

#Poraz

#partizan

#petric

#spartak