Reprezentativac Holandije imao teško detinjstvo

Džetro Viljems šokirao je celu evropsku, a posebno nemačku i holandsku javnost priznanjem da je kao dečak od 9 godina švercovao drogu iz rodnog Kurasaa u Holandiju.

Naime, 26-godišnji fudbaler je gostujući u emisiji bivše holandske fudbalske zvezde Endi Van der Mejdea pričao o svom detinjstvu i sazrevanju.

U jednom delu emisije, Endi i Džetro su zajedno otvorili sliku, umetničko delo koje govori o Viljemsovom životu. Na slici se naime vidi dečak koji gleda ka dnu stepenica i bira između dva puta, koji simbolizuju dobro i zlo.

Tada je usledilo i priznanje i objašnjenje situacije pod kojim uslovima je Džetro sa 9 godina prenosio drogu avionom.

View this post on Instagram

A post shared by Videoland (@videolandonline)

- U početku su moji roditelji pokušali to da nose, ali to nije uspelo. Tada sam se ja žrtvovao i rekao "uradite to sa mnom" - rekao je Viljems u emisiji.

Njegovi roditelji su, naime, iskoristili činjenicu da decu niko nije pretresao na aerodromu i za noge svog 9-godišnjeg sina lepili pakete droge.

To je bilo svetlo za nas. Sve je prošlo bez problema, a moji roditelji su kasnije dobili i posao - kaže Džetro.

Viljems se kasnije zbog fudbala izvukao iz kriminogenog okruženja, a već sa 18 godina, 2012. godine, postao je najmlađi fudbaler koji je zaigrao na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Za reprezentaciju Holandije odigrao je ukupno 22 utakmice, a klubovi za koje je igrao su PSV, Njukasl i Ajntraht.

U Ajntrahtu je trenutno saigrač sa našim Filipom Kostićem.

Autor: redportal.rs

#ajntraht

#droga

#drogu

#džetro

#frankfurt

#holandije

#reprezentativac

#viljems

#šverc

#švercovao