Crno-beli odigrali nerešeno na stadionu u Humskoj

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno protiv Slovackog rezultatom 1:1 u poslednjem kolu grupne faze Lige Konferencija.

IZVOR: YT / Redportal RS

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crno-beli su zauzeli 2. mesto na tabeli i tako se plasirali u šesnaestinu finala Lige konferencija i obezbedili proleće u Evropi.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener Gordan Petrić istakao je da ne žali za ispuštenom šansom da zauzme 1. mesto u grupi D Lige konferencija.

Time bi crno-beli mogli direktno da se plasiraju u osminu finala, ali su u 73. minutu ispustili vođstvo i trijumf protiv Slovackog.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Petrić je nakon utakmice izjavio:

- Hteo bih da se zahvalim igračima. Oni su najzaslužniji što je došlo do ovog rezultata. Samo oni su mogli da nas izvuku iz krize i sve zasluge idu njima. Potom bih se zahvalio ovoj deci, odnosno, njihovim roditeljima i nastavnicima, koji su omogućili i organizovali da se ovo desi. Hvala i Maji iz kluba i gospodinu Trailoviću koji su doveli ovu decu. Nadam se da će biti još više navijača Partizana posle ovoga i možda neko od njih i zaigra za Partizan jednog dana, ko zna - rekao je Petrić na konferenciji za medije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Partizan nije blistao i odigrao je nešto lošiju partiju protiv Slovackog.

- Protivnik nas je pritisnuo, pa smo reagovali kako smo reagovali. Nismo kalkulisali. Dali smo taj gol, a možda smo u prvih 45 minuta mogli i više golova da damo. Ovo je ekipa koja igra direktan fudbal, igra sa dosta duela i trčanja i naši momci su to dobro odradili. Oni nisu imali većih šansi, ali su opasni kroz sredinu, to je tačno - istakao je trener crno-belih.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Žal za prvim mestom?

- Nije žal. Opet ćemo imati zanimljive utakmice, dolaze ekipe iz Lige Evrope. Ako pogledate našu grupu, i Nica i Keln su mogli da igraju Ligu šampiona po kvalitetu. Žao mi je što nismo odigrali nerešeno protiv Nice, jer bi večeras igrali svi mladi igrači. Samo zbog te Nice mi je žao, ali ovako nije - podvukao je Petrić.

Na stadionu u Humskoj organizovana je dečija tribina, pa je tako crno-bele bodrilo više od 17.000 dece iz Srbije i regiona.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#liga konferencija

#partizan

#slovacko