Nakon 8 godina upisana 1. pobeda protiv Virtusa

Košarkaši Partizana večeras u 20.30 časova dočekuju ekipu Žalgirisa u okviru 5. kola Evrolige.

Nakon 3 vezana poraza i 1. upisane pobede posle 8 godina u Evroligi protiv Virtusa iz Bolonje, crno-beli će večeras u rasprodatoj Areni dočekati Litvance koja na startu evroligaškog takmičenja ima polovičan učinak od 2 pobede i 2 poraza.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Trener crno-belih Željko Obradović pred večerašnji duel izjavio je:

- Žalgiris dolazi u Arenu i nadamo se da ćemo imati atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice. Svima nama je izuzetno drago da tako bude. Kada smo uradili analizu poslednje dve utakmice Žalgirisa, videli smo da se radi o timu koji igra veoma agresivno pre svega u odbrani. Iz te odbrane žele da trče i potom imaju dosta toga postavljeno u tranziciji. To su prve stvari koje moramo da pripremimo, njihova odbrana i kontranapad. Posle toga dolazi ono u čemu su najbolji u Evroligi a to je skok u napadu. U ovom trenutku su najbolji. Dve utakmice koje smo skautirali pokazuju da na negativnom rezultatu umeju da reaguju na pravi način. To se videlo protiv Virtusa. Ova utakmica iziskuje maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo još jednom da odigramo na nivou na kom smo bili u poslednjim utakmicama - poručio je Obradović. 

Krilni centar crno-belih Zek Ledej je pred duel sa Žalgirisom izjavio: 

- Biće veom teška utakmica. Fizički zahtevna. Poznajem Žalgiris jako dobro. Oni igraju sa mnogo ponosa, veoma borbeno i to je ono glavno u vezi sa ovom utakmicom. Igramo jedan po jedan napad, jednu po jednu utakmciu i rastemo kao tim. Nastavljamo da učimo na greškama i napredujemo - istakao je Ledej. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#evroliga

#kk partizan

#zalgiris