Ovo je poslednji košarkaš Partizana u crveno-belom taboru

Crvena zvezda juče je najavila novo pojačanje koje dolazi na Mali Kalemegdan.

U pitanju je Miroslav Raduljica nekadašnji košarkaš Partizana.

Nakon ove vesti Delije su se oglasile saopštenjem i iznele stav po pitanju nekadašnjeg košarkaša crno-belih koji sada dolazi u crveno-beli tabor.

Saopštenje koje je okačeno na zvaničnoj aplikaciji grupe prenosimo u celosti:

- Ugovor sa našim košarkaškim klubom potpisao je Miroslav Raduljica. On je, između ostalog, i bivši košarkaš Partizana.

- Kao što je poznato, u fudbalu smo pre sad već dosta godina, uveli pravilo da igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana nisu dobrodošli u naš klub. Za ostale sportove, pa i košarku, neretko smo imali više razumevanja, jer su takve situacije bile učestale i fond sportista je daleko manji. Obavili smo razgovor sa upravom kluba i dogovorili da nećemo praviti problem pri dolasku Raduljice, ali smo tražili da pravilo iz fudbala postane pravilo i za košarku.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub (ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumeju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ići ćemo od slučaja do slučaja).

- U narednom periodu pisaćemo opširnije na ovu i druge ideološke teme, čime ćemo probati da približimo naše stavove ljudima koji nisu u dovoljnoj meri upoznati sa istima - stoji u saopštenju Delija.

- Što se srpskih igrača koji su prvo igrali za Partizana a onda potom nosili dres Crvene zvezde, lista je poduža. Na njoj su izmešu ostalih imena Vlada Divca, Drgana Lukovskog, Milana Gurovića Raška Katića, Ivana Radenovića...

- Što se stranaca tiče, ne tako davno crno za crveno-beli dres zamenio je Kori Volden, dok su istim putem išli i Džejms Gist i Tarens Kinzi.

Podsetimo, Raduljica je nosio dres Partizana u sezoni 2011/2012.

Autor: redportal.rs

#Miroslav Raduljica

#crvena zvezda