Srbija ima ČUDO od napadača 💪

Kako prenosi portal Mondo, Srbija je odigrala sjajan meč u Oslu, savladala je Norvešku sa 2:0 i tako uspela da se plasira u najjaču ligu Lige nacija nakon dva uzastopna ulaska u viši rang. Jedan od najzaslužnijih za to je Aleksandar Mitrović koji je nastavio da rešeta, pa je tako na meču u Oslu stigao do 50 golova za nacionalni tim.

Ušao je među samo 70 igrača koji su uspeli da postignu 50 golova u reprezentativnoj karijeri, a to je uradio brže od mnogih legendi svetskog fudbala. Ovo je bio 76. meč korpulentnog napadača iz Smedereva za nacionalni tim, a nakon het-trika u duelu sa Švedskom, sada je drugim pogotkom a utakmici sa Norvežanima stigao do magične brojke.

Primera radi, Kristijanu Ronaldu je bilo potrebno 114 mečeva da dođe do 50. gola za Portugal, Tjeri Anri je svoj 50. gol za Francusku dao na Marakani protiv Srbije na svom 113. nastupu za "trikolore", dok je Lionel Mesi 50 golova dao u 107 utakmica.

Sada je zahvaljujući njegovim pogocima Srbija stigla u A ligu nacija, ali ne samo to, nego se naš tim plasirao i u prvi šešir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. 

Autor: Mondo.rs

#50 golova

#A liga Nacija

#Mesi

#Nacionalni tim

#Srbija

#Tijeri Anri

#aleksandar mitrović

#evropsko prvenstvo

#fudbal

#kristijano ronaldo

#liga nacija

#lionel mesi

#mitrogol

#mitrović

#norveška

#oslo

#svetsko prvenstvo