Nemanja komandant odbrane

Crvena zvezda je sinoć odigrala italijanskih 0:0 sa Hofenhajmom na stadionu Rajko Mitić i tako obezbedila proleće u Evropi. Taktička partija tima Dejana Stankovića je bila besprekorna. Borjan je ponovo odradio maksimalno dobro svoj posao, ali još jedan momak je odigrao savršenu utakmicu. Nemanja Milunović.

Momak je iz Mladosti iz Lučana otišao u BATE Borisov i godinama igrao evropski fudbal sa timom iz Belorusije. Zvezda ga je dovela kao oformljenog igrača za evropske utakmice. I različite utiske i komentare je Milunović izazivao kod navijača Zvezde. Reklo bi se, od sjaja do očaja.

Nemanja je miran, porodičan čovek i nije od onih koji galami na terenu. Zna da uzme loptu i da je provuče iz poslednje linije do manevarskog prostora i tako razbije linije protivničke odbrane.

Milunović je u poslednje 2 Zvezdine evropske utakmice pokazao kakav je fudbaler. Kupio je sve u vazduhu, na zemlji čistio sve. Delovao je kao neprelazna prepreka svim protivničkim igračima. U Belgiji je postigao i gol, koji je bio nagrada za sve što je uradio na tom meču. A sinoć je svojom igrom upisao poslednje detalje svoje doktorske disertacije.

U 1. poluvremenu je vadio kestenje iz vatre. Sve ono što vezni red nije uspeo da spreči Nemanja je čistio. Mnogo je lopti išlo unutra, a takva dodavanja su bila najopasnija. Štoper Zvezde je kupio sve lopte na zemlji, u skoku, a dodavanjima je rasterećivao saigrače iz defanzive. Hofenhajm se trudio da pomeri početak Zvezdinih napada na Pankova, i to su uspeli.

U 2. poluvremenu je imao više lopti u nogama, i tada je sve bilo lakše. Kako je utakmica odmicala samopouzdanje je bilo sve veće i veće. Nije bilo prostora za grešku, koncentracija je bila na nivou.

Nemanji uskoro ističe ugovor, i ostaje da se vidi da li će dobiti produžetak saradnje. Jer sa ovakvim Milunovićem Zvezda može da gradi defanzivnu liniju za narednu sezonu. Ukoliko dođe i Dragović, to će biti pun pogodak Crvene zvezde.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope

#crvena zvezda

#fudbal