Srbin će učestvovati na što više turnira

Novak Đoković ove sezone neće imati obaveze u Dejvis kupu jer je Srbija završila učešće u grupnoj fazi, pa se u kalendaru pojavio prostor da najbolji srpski sportista odigra još jedan turnir koji nikada ranije nije! Nakon egzibije u Londonu gde će sa Lejver kupa ispratiti Rodžera Federera u penziju, Đoković se seli u Izrael, a zatim u Kazahstan!

Jedan od najboljih tenisera svih vremena prijavljen je za ATP turnir iz 500 serije u Nur-Sultanu, glavnog gradu Kazahstana. Ove sezone će debitovati na tom takmičenju koje se održava od 2020. godine, kada je u kalendar napravljeno mesta zbog turnira koji se nisu održali. Tada je korona paralisala teniski svet, a nakon što je u premijernoj sezoni održan samo turnir za muškarce, 2021. godine su u glavnom gradu Kazahstana igrale i dame, piše Kurir.

Sada će igrati i Novak Đoković, ubedljivo najveće ime u kratkoj istoriji ovog turnira. Na prvom izdanju turnira Džon Milman savladao je Adrijana Manarina, dok je u drugoj sezonu Kvon Sun-Vu bio bolji od Džejmsa Dakvorta. Uz dužno poštovanje, ta imena ne mogu da se porede sa Novakom, koji želi da iskoristi finiš sezone kako bi osvojio što više bodova za ATP listu.

Neće mu biti lako jer su za sada prijavljeni i neki od najboljih igrača na svetu! Između ostalih, sadašnji broj jedan, Karlos Alkaraz, bivši najbolji na svetu, Danil Medvedev, potom Stefanos Cicipas, Endi Marej, Feliks Ože-Aljasim, Andrej Rubljov, Janik Siner, Hubert Hurkač... Svi oni biće na Novakovom putu do trofeja i novih bodova.

Trenutno 7. teniser sveta imao je mnogo problema i od finala Vimbldona nije igrao ni na jednom turniru. Do sada u sezoni igrao je u Dubaiju, Monte Karlu, Beogradu, Madridu, Rimu (titula), Rolan Garosu i Vimbldonu (titula). Sa turnirima u Tel Avivu i Nur-Sultanu, kao i poslednjem Mastersu sezone koji se igra u Parizu Đoković bi mogao da stekne dovoljan broj bodova i za mesto na Završnom mastersu sezone, što bi bio fantastičan rezultat imajući u vidu okolnosti.

Autor: kurir.rs

#kazahstan

#novak djokovic

#turnir