Teniseri koji su ostavili najveći trag u istoriji belog sporta postaće saigrači na predstojećem turniru

Najbolji teniseri u istoriji belog sporta postaće saigrači i braniće tim Evrope na predstojećem turniru Lejver kup koji počinje sutra u Londonu.

U pitanju je turnir koji nema takmičarski značaj i održava se od 2017. godine, a jedan od osnivača je Švajcarac Rodžer Federer. Turnir nosi ime po jednom od najboljih tenisera svih vremena Australijanca Roda Lejvera.

Tim Evrope i Tim Sveta boriće se za trofej od 23. do 25. septembra, a osim toga što ćemo videti veliku četvorku kako brane boje Tima Evrope, ono što će obeležiti turnir je zvaničan kraj profesionalne karijere Rodžera Federera.

Tim Evrope čine Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Mari, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, dok je prva rezerva Mateo Beretini.

Tim sveta čine Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman, Aleks de Minor, Frensis Tijafo i Džek Sok, dok je prva zamena Tomi Pol.

Turnir će biti zabavnog karaktera, a igra se sa ciljem da jedan tim osvoji 13 poena, a pobeda tokom mečeva u petak se boduje jednim bodom, pobede u subotu vrede dva boda i na kraju u nedelju po tri boda.

U petak i subotu program počinje do 14.00 časova, kada će biti odigrana dva singl meča, a onda od 19.00 časova sledi jedan singl i jedan dubl susret. Ko će igrati protiv koga odlučuju Bjorn Borg i Džon Mekinro, a popodne pre mečeva će biti i objavljeni parovi.

Zanimljivo je i da se ne igraju klasični mečevi jer je sve sa ciljem dobre zabave. Pa u slučaju da rezultat bude izjednačen treći set se igra samo u taj-brejku do 10. Svaki igrač će odigrati barem jedan singl u prva dva dana i nijedan neće odigrati više od dva singla u toku turnira koji za cilj ima dobru zabavu.

Autor: redportal.rs

#London

#lejver kup

#novak djokovic

#rodzer federer

#turnir