Španija osvojila zlato u finalu Evropskog prvenstva

Španska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Eurobasketu u Belinu pobedivši Francusku rezultatom 88:76 i tako se 4. put okitili zlatnom medaljom.

Ono što je zanimljivo da Španija koja je došla na Evropsko prvenstvo u podmlađenom sastavu nije važila za favorita na ovogodišnjem takmičenju i gotovo niko nije verovao da može doći do zlata.

Nakon sviranja sirene za kraj svi košarkaši Španije su briznuli u plač zbog neverovatnog uspeha koji su postigli, a društvenim mrežama kruži slika najemotivnijeg trenutka kapitena reprezentacije, iskusnog 37-godišnjeg Rudija Fernandeza, koji se nakon proslave savladan emocijama izolovao u svlačionicu.

On je sedeo na podu svlačionice i plakao, dok je na sebi imao dres legende španske košarke Serhija Ljulja koji je zbog povrede propustio takmičenje.

Foto: Tanjug AP

Foto: Tanjug AP

Košarkaš Real Madrida je po 4. put postao šampion Evrope sa nacionalnim timom i tako se izjednačio sa legendarnim Gasolom. Njih dvojica imaju po 11 medalja sa nacionalnim timom, od kojih su čak 6 zlatne medalje.

Autor: redportal.rs

#reprezentacija

#rudi fernandez

#spanija

#zlatna medalja