Evo na šta je potrošio novac

Srpski košarkaš Nikola Jokić našao je, za njega karakterističan, način kako da preboli poraz od Italije i ranu eliminaciju naše selekcije sa Evrobasketa.

Jokić je osvedočeni ljubitelj konja i samo dan nakon poraza u osmini finala je kupio nekoliko grla na aukciji u Busto Arsiciju, drugi po veličini grad u italijanskom okrugu Vareze, piše B92.

Tamošnji mediji su inicijalno preneli vest da je Jokić kupio konja po imenu Farid Mil za 54.000 evra, ali ulaskom na sajt aukcionera se lako utvrdi da je, pored tog, kupio još dva.

Tako je ukupni ceh centra orlova dostigao 144 hiljade evra. Druga dva je platio 47.000 za Vin Mednes i još 42.000 evropskih novčanica za Fatu Di Pojo. Sva tri grla su rođena tokom prošle godine.

Podsetimo, u dokumentarcu Čovek koji pravi razliku je otkriveno da je Jokić kupio konja čim je potpisao prvi ugovor sa Denverom.

- Nazvao sam mamu i tatu da im kažem da sam potpisao i da sada možemo kupiti konja. To je prva stvar koju sam kupio kada sam došao do love. Bože dragi - rekao je Jokić.

Štaviše i sama ovogodišnja MVP nagrada mu je uručena u njegovoj štali Drim Kečer u Somboru.

Autor: B92.net

#Nikola Jokic

#konji

#novac