Pale i psovke pred kamerama

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković nije dobio odobrenje od američkih vlasti i zbog toga nije mogao da učestvuje na US openu jer se nije vakcinisao. Iskoristio je to supertalentovani Karlos Alkaraz i osvojio takmičenje. Ujedno je preuzeo i prvo mesto na ATP listi sa najmanjim brojem bodova, mada je jasno da ga to ne zanima mnogo. Za to vreme je jedan od najboljih američkih sportista napao sopstvenu državu zbog takvih odluka. Eronu Rodžersu, čuvenom igraču američkog fudbala, nikako nije jasno po kom medicinskom osnovu Srbinu nisu dali da uđe u zemlju. Posebno zbog činjenice da je preležao koronavirus. Ne vidi po čemu bi srpski tenser mogao da ugrozi zdravlje nacije tokom dve nedelje turnira.

Kako je rekao Rodžers u podkastu Club Random:

Najbolji jebeni teniser na svetu ne može da igra. Jedan od najspremnijih igrača na planeti koji je imao koronu ne jednom, nego verovatno i dva puta ne može jebeno da dođe u Njujork.

Potom je kao primer naveo i Kajrija Irvinga. Plejmejkera Bruklina koji nije mogao da igra za svoj tim na domaćem terenu, jer je država Njujork donela odluku da nevakcinisani sportisti ne mogu da igraju. Nije mogao na parket, ali je slobodno mogao da se kreće po dvorani:

I to je neverovatan apsurd. Kajri dolazi na utakmice, sedi pored terena, ali ne može da igra. Kako je to pobogu moguće. U dvorani je, šeta se po tribinama, može sve da gleda, samo ne može da igra za svoj tim jer nije vakcinisan. Pomozite mi da razumem oba slučaja? Znam da ne možete.

Na kraju je sa voditeljem spomenuo Bredlija Bila, košarkaša Vašingtona koji je takođe nevakcinisan, ali koji je mogao da igra u Njujorku bez problema, dodavši:

To je glupost. Evo i jedan primer. Možete da sedite u restoranu i da skinete masku dok jedete. Međutim, čim ustanete treba da je ponovo stavite. Šta? Virus vas napada samo dok stojite.

Autor: Mondo.rs

#Amerika

#US Open

#nfl

#nole

#novak

#tenis

#zvezda

#đoković