Šampion Srbije traži kraj serije od 3 utakmice bez pobede

Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće sutra u 17.00 Novom Pazaru u derbiju 11. kola Superlige, a trener crveno-belih Miloš Milojević uveren je da njegov tim uz maksimalno zalaganje može da savlada lidera srpskog šampionata.

U duel protiv petostrukog uzastopnog prvaka Srbije Novi Pazar ulazi sa sedam vezanih pobeda i kao prvoplasirani tim Superlige sa 21 bodom iz 10 utakmica.

Tim sa Marakane nalazi se na drugoj poziciji i ima bod manje, ali i dve utakmice manje od Novog Pazara.

"Motiv je uvek tu, a igrači su shvatili da smo na dobrom putu što se tiče igre i samo nam fali rezultat. Za to nam je potreban isti ili bolji odnos, jer idemo na gostovanje ekipi koja je u dobroj formi i na vrhu tabele. Zato, ništa sem dobrog odnosa, bolje igre i veće efikasnosti nam ne preostaje. Oni imaju sjajnu ofanzivnu tranziciju, kompaktni su, poletni po bokovima, imaju odličan prekid. Generalno, tu je dosta dobrih pojedinaca za ovaj nivo takmičenja. Osećaju se dobro u sistemu koji je posložio i uigrao kolega Gaćinović. Verujem da sa dobrim odnosnom uz maksimalno zalaganje možemo do pobede u Novom Pazaru", rekao je Milojević, a preneo klupski sajt FK Crvena zvezda.

Trener Crvene zvezde priznao je da je na slatkim mukama oko sastavljanja tima.

"Videćemo još kada je reč o taktici, ali razmišljam o nekim varijantama šta je najbolje. Moramo da zadržimo naš intenzitet i ono što hoćemo da radimo. Konkretno, imamo tri najbolja štopera u ligi, i 'žrtva' je da Eraković igra na desnom beku. Zato moramo da igramo sa tri štopera ili da ih rotiramo, pritom imamo još dva dobra centralna beka u Pankovu i Lekoviću. Zadatak je da igramo sa najboljim igračima i da im napravimo sistem u kom se dobro osećaju. Treba nam ekipa koja je spremna da pobedi Novi Pazar i donese tri boda u Beograd", rekao je Milojević.

Meč u Novom Pazaru igraće se bez prisustva publike zbog kazne koju domaći tim još iz prethodne sezone.

"Volim da igram fudbal pred publikom i punim tribinama. Ne verujem da bi nadjačali naše navijače, jer gde god da su, zvezdaši su uvek glasniji deo publike. Ipak, žao mi je što će odlična utakmica iz Superlige biti odigrana bez navijača, ali nije na meni da odlučujem o tome i nadam se da će nam to biti prednost", istakao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde imali su danas podršku svojih navijača na treningu na pomoćnom terenu Marakane uoči puta u Novi Pazar.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#crvena zvezda