Hrvatska pobedila Ukrajinu i postavila italiju na put Srbiji

Kako prenosi portal Mondo, košarkaši Srbije saznali su ime eventualnog protivnika u osmini finala Eurobasketa ukoliko u četvrtak uveče i zvanično potvrde prvu poziciju u grupi D.

To će biti reprezentacija Italije, koja je završila na četvrtom mestu u grupi C, a sve zahvaljujući pobedi Hrvatske protiv Ukrajine.

Nema više nikakve dileme - Hrvatska je u poslednjem kolu grupne faze savladala Ukrajince 90:85 i tako se plasirala na treće mesto grupe C, čime je izbegla susret sa Srbijom u osmini finala.

Hrvati su u tesnoj utakmici dugo strepeli, ali su u poslednja četiri minuta meča nošeni Bojanom Bogdanovićem uspeli da prelome Ukrajince i stignu do vredne pobede. Tako će sa trećeg mesta ići na drugoplasirani tim iz grupe u kojoj je Srbija, što će biti poraženi iz duela Srbije i Poljske.

Ukrajina ovim porazom završava na drugom mestu u grupi C, dok su Italijani četvrti i biće rival Srbije ukoliko orlovi u četvrtak od 21.00 savladaju Poljsku i tako konačno osiguraju prvo mesto u grupi D.

Inače, ranije je utvrđeno da će, ukoliko Srbija bude prva u grupi, njen par u osmini finala s Italijom ukrštati u četvrtfinalu sa parom Francuska - Turska.

Autor: Mondo.rs

#Hratska

#Italija

#KOŠARKA

#Poljaska

#Srbija

#borba

#eurobasket

#evropsko prvenstvo

#medalja

#osmina finala

#ukraštanje

#utakmica