Povreda ga izbacila iz igre do KRAJA prvenstva

Kako prenosi portal Mondo, košarkaška reprezentacija Srbije neće moći da računa na Nemanju Nedovića do kraja Eurobasketa. Sjajni bek povredio se tokom jučerašnje utakmice sa Izraelom, a navodno je doživeo delimičnu rupturu lista zbog koje ga čeka duža pauza i to znači da je turnir za njega završen, što je svakako veliki udarac za orlove.

Dobra vest je da će sa kapitenom Vladimirom Lučićem, koji je takođe zadobio povredu protiv Izraela, biti sve u redu i biće na raspolaganju Svetislavu Pešiću već za naredni meč na turniru sa Poljskom u četvrtak.

Nedović je i tokom priprema imao problema sa povredom, bio je neizvestan upravo zbog toga za Eurobasket, ali je na kraju zalečio povredu i Pešić ga je svrstao među 12 putnika za Prag, međutim novu povredu doživeo je tokom jednog duela u prvom poluvremenu sa Izraelom. Odmah je primećeno da su mu lekari na klupi ukazali pomoć i u nastavku utakmice nije ulazio u igru, a potom su se jutro kasnije obistinile crne prognoze da je u pitanju teža povreda.

Imao je Nedović tokom svoje karijere mnogo pehova sa povredama, a ova dolazi u delikatnom trenutku za Srbiju pošto ćemo u nastavak takmičenja sa 11 igrača, i to bez beka od koga se mnogo očekivalo.

Prethodno je zbog viroze Nikola Milutinov preskočio prva dva meča i tek u nedelju stigao u Prag u hotel reprezentacije, međutim nije ulazio u igru u susretima sa Finskom i Izraelom. Stomačne probleme imao je i Vanja Marinković koga nije bilo na prethodne dve utakmice "orlova" na EP, dok je i Lučić doživeo povredu u žestokom ritmu u Pragu.

Dobra vest je da će njih trojica biti spremni za dalje obaveze, dok Nedovića, inače novog košarkaša Crvene zvezde, očekuje pauza od nekoliko nedelja.

Podsetimo, Srbija u četvrtak igra posledni meč grupne faze protiv Poljske za prvo mesto u grupi, a potom najverovatnije idemo na četvrtoplasirani tim iz grupe "C". To će biti Ukrajina, Hrvatska ili Italija, a sve zavisi od direktnog okršaja Hrvatske i Ukrajine u kome su moguća sva tri ishoda.

Autor: mondo.rs

#KOŠARKA

#Težak udarac

#do kraja

#eurobasket

#evropsko prvenstvo

#izbačen

#ne igra

#nedović

#povreda

#povređen

#prvenstva

#reprezentacija

#šok