Srbija u novom dresu na Svetskom prvenstvu 😍

Fudbalski savez Srbije predstavio je novi dres koji će reprezentativci nositi na Svetskom prvenstvu u Kataru ove godine!

Sportski proizvođač opreme i sponzor FSS PUMA napravila je novi dres koji je inspirisan nacionalnim i tradicionalnim motivima naše države i našeg naroda. Ono što je veoma interesantno je razdvajanje institucionalnog od reprezentativnog grba, što je praksa mnogih evropskih selekcija od Francuske, preko Italije do Belgije.

Tako je naš državni tim dobio novi, reprezentativni grb koji će krasiti dres reprezentacije. Grb krasi dvoglavi orao koji nosi štit koji se nalazi na spomeniku knezu Mihailu Obrenoviću simbolu Beograda ali i simbolu oslobođenja od Otomanskog carstva. Naglašeno je da se do tog rešenja došlo jer je spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću podignut 1882. godine kada je Srbija postala kraljevina. A ono što je zanimljivo je činjenica da su se na grbu pojavili i ljiljani.

Kompanija PUMA navodi da je zlatna boja dresa inspirisana generacijom koja je pokorila svet na Novom Zelandu! Takođe, u kompaniji navode da je dres najlakši i najudobniji koji je ikada napravljen.

Naglašeno je da novi dres predstavlja TRADICIJU, JEDINSTVO i HRABROST! 💪🏻

Reprezentativci Srbije predvođeni kapitenom Dušanom Tadićem promovisali su novi dres. Srbija se u Katar plasirala neverovatnim golom Aleksandra Mitrovića protiv Portugala u utakmici koja je obeležila prethodnu sportsku godinu u Srbiji. Veliki je uspeh sam nastup na Svetskom prvenstvu, ali celokupna naša javnost sa nestrpljenjem očekuje početak prvenstva. Može li Srbija da napravi veliki uspeh? Može li da se ponovi Novi Zeland? 😍🦅

Autor: redportal.rs

#Dres

#fudbal

#reprezentacija