Selektor Srbije bio je vidno zadovoljan nakon velike pobede nad Grčkom

Košarkaška reprezentacija Srbije na čelu sa selektorom Pešićem ostvarila je veliku pobedu protiv Grčke u krcatoj Štark Areni rezultatom 100:94!

Selektor Srbije Svetislav Pešić nije imao razloga da krije zadovoljstvo i ponos zbog ekipe koju vodi:

- Pre svega, izgubio sam glas. Ali, vratiću se. Želeo bih da izrazim zahvalnost navijačima. Igrati u ovakvoj atmosferi je dodatna motivacija za sve. Odlična utakmica obe ekipe, pokazali su da ne odustaju. Demonstrirali su karakter. Mislim da smo mi bili malo bolji i naravno da nam je pomoć navijača pomogla - rekao je Pešić u uvodnoj reči.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pešić je rekao nešto više o povredi Micića koju je doživeo tokom 1. poluvremena:

- Povreda nije teška, nadamo se. Međutim, to je povreda koja može skroz da te poremeti. Ne bih sad tu ništa govorio. Neka prenoći, da mu medicinsko osoblje pomogne da ne dođe do oticanja zgloba. Ukoliko se to desi, postoji mogućnost da se vrati - poručio je selektor Srbije, a zatim nastavio:

- Mislim da skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Nisam euforičan. Očekuje nas veliki broj utakmica, ali ovakva, pred ovakvim auditorijumom gde su svi igrali i borili se do kraja... Dva izuzetno jaka tima. Ono što sam rekao na konferenciji, pa se vi smejuljite. Smejte se. Ovo je najjača ekipa u Evropi i to je večeras demonstrirala. Demonstrirala je ono što čini veliku ekipu, a to je atletika, brzina i veliko iskustvo. Kada se izgubi, obično se pita selektor. A, kada se pobedi onda se ne pita. E pa, pobedili smo zbog velike podrške navijača. Protiv ponajboljih bekova u Evropi Slukasa i Kalatesa su momci odradili fantastičan posao. Isključili smo ih, momci su Slukasa uzeli pod svoje. To je jedan razlog, drugi je to što je tim pobedio - rekao je Pešić i posebno izdvojio Nikolu Kalinića i Vladimira Lučića.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Kao i Jaramazovi saigrači i selektor je pohvalio plejmejkera Bajerna.

- Jaramaz je i povrede Vase odigrao dosta dobro. On je samo nastavio ono što je počeo. Naravno, izlazak Vase je bio težak za nas. Dobro je i otvorio utakmicu. Takav jedan igrač je za vrhunski rezultat neophodan. Međutim, drago mi je da je ekipa podržala Jaramaza i dala mu veliku snagu. On zna da verujem u njega - jasan je Pešić.

Osvrnuo se i na naredni meč sa Turskom.

- Znate kako, ne bi baš bilo dobro ako su ovo naši limiti. Moram da kažem da smo i dalje u procesu. Ako želimo u Tursku po pobedu, moramo da popravimo neke stvari. Pre svega tranziciju. Gledao sam Turke i kako su odigrali. Sve fantastične utakmice. Izuzetno brza ekipa sa četiri spoljna igrača. Biće to za nas izuzetno izazovna utakmica. Da bi uzeli sudbinu u svoje ruke, moramo da smanjimo broj poena iz tranzicije - ističe Pešić.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Guduriću je ovo bila prva utakmica ovog leta nakon što nije igrao na pripremnim utakmicama.

- Gudura je igrao prvi put, nije igrao godinama. Momak koji je izuzetno važan za našu igru. On je junački odigrao i preuzeo ulogu. To će igrati bez obzira na Vasino stanje. On je kombo bek i veoma je nezgodan, nije samo šuter. Bila je dilema da li da ga puštamo ili ne, nije on baš 100 odsto... Videli ste i da je Vanja počeo sjajno, posle sam ga zaboravio na klupi. Dobro, možda ga nisam zaboravio, već sam hteo da dam priliku i drugima - zaklljučio je Pešić.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#Srbija

#grcka

#svetislav pesic