Fudbaler je saznao da je pilot sa sobom u avionu imao dečaka, ali su, uprkos padu, obojica ostali nepovređeni.

Roberto Gabrijel Trigo, penzionisani fudbaler iz Paragvaja, jedini je živi čovek koji može da kaže da je loptom oborio avion.

Neki kažu da se to dogodilo tokom zvanične utakmice, drugi da je bilo na treningu, ali u svakom slučaju, desilo se. U to vreme je imao 17 godina i igrao je na poziciji desnog beka za sada nepostojeći fudbalski klub General Genes iz Asunsiona. Iznerviran malim avionom koji je leteo nisko iznad lokalnog fudbalskog terena, Trigo je navodno izbacio loptu napolje, udarivši u motor aviona i prouzrokujući da se sruši na otvorenom polju, samo 200 metara dalje.

Foto: Facebook.com/Nancy Elizabeth Paredes Torres / Vida y fútbol

- Uvek je preletao tokom utakmica ili treninga i rekao sam mu na gvarani (američkom jeziku): 'anive reiu upeicha, jer roitita', što znači: 'ne radi ovo više, ili ću te udariti sa loptom koju šutnem', a on je umirao od smeha jer mi je bio prijatelj,” rekao je Trigo za EFE pre nekoliko godina.

Čovek koji je upravljao avionom bio je Alfredo Lird, veliki obožavalac Generala Genesa i čovek koga je Trigo veoma dobro poznavao. Imao je naviku da leti veoma nisko iznad fudbalskog terena tokom treninga i zvaničnih utakmica, i uvek su se šalili da mu obaraju avion. Niko zapravo nije mislio da Trigo to može da uradi, sve do dana kada je to učinio.

Bivši fudbaler, koji je ove godine napunio 80 godina, ne seća se svakog detalja od dana kada je postao legenda u svojoj zemlji, ali se seća da je to bio februar 1957. godine, tokom utakmice protiv fudbalskog kluba Presidente Haies.

Foto: Facebook.com/Nancy Elizabeth Paredes Torres / Vida y fútbol

Lird je kao i obično leteo nisko, a posle kornera protivničke ekipe Roberto Gabrijel Trigo je nisko uzeo loptu i šutirao je naviše u pravcu malog aviona. Nije mislio da će ga zaista udariti, ali se to i desilo.

- Utakmica je bila zaustavljena na neko vreme. Uspaničio sam se. Uzeli su me i dali da pijem hladnu vodu i polili mi je po glavi. Rekli su mi: "Ne brini, ništa se nije desilo, pilot je dobro“. Tako sam počeo da se smirujem - priseća se Trigo.

Fudbaler je saznao da je Lird sa sobom u avionu imao dečaka, ali su, uprkos padu na obližnji otvoreni teren, obojica ostali nepovređeni. Kada su se stvari smirile, utakmica je nastavljena, a Trigov tim je zapravo pobedio rezultatom 2:0.

- Lird se nije naljutio na mene, bili smo prijatelji i uvek smo se šalili da ću ga u jednom trenutku udariti loptom ako ponovo pređe preko nas svojim avionom. Problem je u tome što nikada nismo mislili da će se to zaista dogoditi - rekao je Trigo.

IZVOR: YT / AGENCIA EFE

Autor: REDPORTAL.RS

#AVION

#Paragvaj

#Roberto Gabrijel Trigo

#fudbaler

#fudbalski udarac

#pad

#šut