Ova situacija samo dalje komplikuje Pešićeve planove za nadolazeće utakmice

Košarkaška repreznetacija Srbije je u sve većim problemima, prvo je selektor Pešić otpisao Teodosića i Smailagića, potom se i Aleksa Avramović povredio i najverovatnije propušta Evrobasket, dok kako saznaje Mocartsport, takva sudbina bi mogla da zadesi i Nemanju Bjelicu.

Šampion NBA lige je povredio list i odmah su ga poslali na snimanje. Zbog otoka nije potpuno jasno koja je težine povrede, ali postoji realna opasnost da jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije propusti Evropsko prvenstvo. To će definitivno biti utvrđeno posle dodatnih pregleda. Bjelica je povredu zaradio tokom utakmice sa Crnom Gorom, u momentu kada oko njega nije bilo nikog.

Ova situacija samo dalje komplikuje Pešićeve planove za nadolazeće utakmice. Od igrača koji mogu da odgovore poziciji krilnog centra tu su Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, te Dejan Davidovac u nižim petorkama...

Nemanja Bjelica je na velikim takmičenjima u dresu Srbije poslednji put igrao tokom Svetskog kupa u Kini. Takođe je nastupao i u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Olimpijske igre koje su se neslavno završile. Jedan je od najstarijih i najiskusnijih reprezentativaca, a iza sebe ima evropsko srebro iz Poljske 2009. i medalju istog sjaja sa Mundobasketa 2014. godine.

Srbija je u proteklim danima i sedmicama doživela nekoliko velikih pehova. Prvo je potvrđeno da Bogdan Bogdanović neće uopšte biti na raspolaganje selektoru zbog operacije kolena, kasnije je nacionalni tim prošao kroz nekoliko trusnih dana posle Pešićeve odluke da se zahvali dugogodišnjem kapitenu Milošu Teodosiću, dok je Aleksa Avramović u međuvremenu obnovio povredu desne šake zbog čega mu je ruka u gipsu. Pripreme je zbog nedovoljnog oporavka od operacije napustio i Alen Smailagić.

Podsetimo, Srbija je u Beogradskoj areni dobila Crnu Goru rezultatom 82:73 u prvom kontrolnom meču koji je bio zatvorenog tipa. U sredu Orlovi će biti gosti Slovenije u LJubljani gde će odigrati utakmicu protiv aktuelnog evropskog šampiona, dok je za 19. i 20. avgust zakazan turnir u Hamburgu gde će prvi rival biti Italija, potom Češka ili Nemačka.

Autor: Novosti.rs

#Kosarka

#reprezentacija

#svetislav pesic