Oglasila se srpska atletičarka

Jedna od najboljih atletičarki sveta Ivana Vuleta završila je na 7. mestu na Svetskom prvenstvu u američkom Judžinu.

Vuleta je skočila 6,84 metara u četvrtoj i petoj seriji, što je bilo dovoljno samo za sedmu poziciju.

Međutim, ono što je šokiralo sve da je Ivanin skok u prvoj seriji poništen jer je kompjuter automatski pokazao prestup, a onda se pojavila slika koja pokazuje suprotno.

Naime, da je Ivanin skok priznat na tabeli bi prikazivalo da je skočila više od 7 metara, ali to ovog puta ipak nije slučaj.

Ivana se ovim povodom oglasila na svom zvaničnom Instagram profilu:

- Ne znam koliko njih ovo treba da cuje ali...

- Jureci za rezultatima, toliko toga prodje van tvog radara. Ne prihvatam cinjenicu da pognute glave treba da napustas zaletiste, strepis od misljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajuci da je jedino vazan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosis na boriliste, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju , prihvatajuci sve dobre i lose dane( losih dana u godini ima ipak, mnogo vise) i ovaj dan ne dozivljavam kao neuspeli jer nije, ali kao coveku, gorak utisak mi stvaraju teski razgovori sa devojkama sa kojima skacem godinama, sve suze, neutesne reci i zagrljaji koje krisom delimo jer ne smes da pokazes da te to ipak slama. Jer nemas prava na los dan, nemas prava da zastanes, ne smes da ispadnes slabic. Ipak, pokusavam da ih ohrabrim da je sport mnogo vise od medalja, makar i malo , svojim primerom i koliko mogu . Neki dozive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti- daju sve sto imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizicko i mentalno, beskompromisnu zrtvu sledeci svoje snove.

- Ovo je samo jos jedan od onih dana koji ce proci kao i svaki drugi - napisala je srpska atletičarka.

Foto: Instagram.com/@ivanaspanovic

Autor: redportal.rs

#ivana vuleta

#ponisten skok

#svetsko prvenstvo