Veliko pojačanje stiže na Mali Kalemegdan

Srpski reprezentativac Filip Petrušev (22 godine, 211 centimetara) je novi košarkaš Crvene zvezde, preneo je Sport klub, a onda potvrdio klub!

On će doći među crveno-bele pravo iz Amerike, gde je nastupao na NBA letnjoj ligi nakon definitivnog rastanka sa Anadolu Efesom, aktuelnim šampionom Evrope.

Filip je u Tursku otišao prošlog leta kao MVP ABA lige i "A" reprezentativac Srbije, ali tamo nije uspeo da se izbori za šansu i minutažu kod trenera Ergina Atamana. Sada će doći u ekipu Vlade Jovanovića i ponovo će zaigrati u Srbiji, gde je u sezoni 2020/21 sa velikim uspehom nosio dres Mege, u koju se vratio sa poznatog koledža Gonzaga.

Petrušev je i prethodnih godina bio želja Crvene zvezde i to predsednik kluba Nebojša Čović nije krio. Tako je još pre godinu i po prvi čovek crveno-belih otkrio da je tada veliko obeštećenje bilo prepreka da Filip obuče dres tima sa Malog Kalemegdana, košarkaš je u međuvremenu prihvatio poziv Efesa i preselio se u Istanbul, a sada je spreman da krene ispočetka u crveno-belom.

Foto: Instagram.com/crvenazvezdakk

Petrušev je rođen u Beogradu u aprilu 2000. trenirao je u Zvezdi i Partizanu, pa košarkaško školovanje od 2014. nastavio u dresu Baskonije, odakle je 2016. otišao u Ameriku, u srednju školu u Konektikatu. Na prestižnom koledžu Gonzaga potom je igrao veoma dobro, prosečno postizao 17,5 poena, pa mnoge iznenadio odlukom da se vrati u Evropu i da postane profesionalac.

Taj potez je bio odličan za njegov razvoj, jer je u dresu Beograđana stekao veliko samopouzdanje i bio glavni igrač Mege u sezoni u kojoj je završila na šestom mestu ABA lige i u finalu Superlige Srbije. Prošlog leta on je bio i član reprezentacije koja je učestvovala na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali nije uspela da se plasira na najveći turnir. I posle odlaska Igora Kokoškova i dolaska Svetislava "Karija" Pešića, mladi centar je ostao u ekipi i na širem je spisku kandidata za mesto u timu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Češkoj i Nemačkoj.

Petrušev bi mogao da ode na Eurobasket kao košarkaš Crvene zvezde. Crveno-beli su u ovom prelaznom roku doveli Nemanju Nedovića, Džona Holanda, Hasana Martina i Dalibora Ilića.

Autor: sportklub.rs

#crvena zvezda

#petrusev

#pojacanje