Prvi reket sveta još jednom pokazao da je čovek velikog srca!

Novak Đoković je do sada mnogo puta pokazao svoju humanost i brigu o drugima. Uvek je pomagao i nesebično pružao podršku svom narodu i kolegama iz sveta belog sporta.

Iako je tokom 2020. godine pretrpeo mnogo kritika od strane javnosti, ovim gestom je pokazao još jednom zašto ga mnogi ljudi vole.

Nedavno je odlučio da pokrene novi Sindikat tenisera, koji su slabije rangirani i suočavaju se sa finanijskim problemima tokom pandemije koronavirusa. Pored toga, po povratku u Beograd došao je do sjajne ideje da omogući svim teniserima, koji to žele, da treniraju potpuno besplatno i to u idealnim uslovima.

Tako da teniseri koji nisu u zavidnoj finansijskoj situaciji, zahvaljujući Novaku, imaju na raspolaganju 3 teniska terena, teretanu, hotel i besplatne usluge fizioterapeuta, španovanja reketa. Novak je čak obezbedio i obroke za igrače i članove njihovih timova!

Vrata njegovog teniskog centra su otvorena za igrače, a njih 15 je izuzetno zahvalno na ovoj prilici:

- Zimi su tereni veoma skupi za tenisere, posebno za one koji su od 700. do 1000. mesta na ATP listi - rekao je srpski trener Petar Popović za francuski L'Ekip, a čijeg je igrača Damira Džumhura već Novak pozvao u Beograd.

Prvi igrači su stigli u ponedeljak, a to su Filip Krajinović, Laslo Đere, Danilo Petrović, Viktor Troicki, Marko Tepavac, Boris Butulija, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić, kao i nekoliko devojaka uključujući Olgu Danilović, ukupno oko 15 tenisera.

- To je neverovatna stvar za našu zemlju koja nam je bila potrebna, posebno za mlade. Ne vidim da su to uradili drugi teniseri u svojoj zemlji. Novak se ne hvali time, a pokazao je da je veliki i da misli na druge - dodao je Petar Popović u izjavi za francuske medije.

Novakov potez je izazvao pozitivne reakcije širom sveta, a zanimljivo je da je čak i američki novinar Ben Rotenberg, koji redovno kritikuje Đokovića, podržao njegov potez:

IZVOR: TW / @BenRothenberg

Autor: redportal.rs

#novak djokovic