Žreb se održava u 12 č.

Fudbaleri Crvene zvezde danas će pomno pratiti žreb u Nionu jer će dobiti potencijalnog rivala u narednoj rundi kvalifikacija. UEFA je skratila spisak i obradovala crveno-bele, a sigruno je da se nadaju najlakšem mogućem ishodu, piše Blic.rs.

Svakako Zvezda ne sme da se plaši rivala. Nijednog. Ono što su pokazali u uvodnim kolima Superlige Srbije, kada su dali devet golova na dva meča, sigurno donosi veliko samopouzdanje četi Dejana Stankovića koja ovog leta ima glavni cilj - Ligu šampiona.

Šampion Srbije odlično prošao na poslednjem preseku pred žreb u Nionu, koji će se održati upravo ovog ponedeljka od 12 časova u Nionu. A tamo su sledeći parovi kao potencijali rivali u trećem kolu kvalifikacija: Maribor ili Šerif, Linfild ili Bodo/Glimt, Pjunik ili Didelanž.

Odmah na prvi pogled može se zaključiti da će ekipa Dejana Stankovića biti favorit protiv bilo koje od ovih ekipa, koje će prve mečeve drugog kola kvalifikacija za elitno takmičenje odigrati 19. i 20. jula dok su revaši na programu 26. i 27. istog meseca.

Svakako, među ovim rivalima izdvojila su se dva tima koja su bila prošlosezonski hit u Ligi šampiona, odnosno Lige konferencija moldavski Šerif i Bodo Glimt. Dobra stvar je što je naš predstavnik na startu izbegao potencijalne mine, u vidu Ferencvaroša, Ludogoreca i Apolona iz Limasola koji se čine možda i jačim takmacima od izvučenih.

Podsećamo, prema UEFA koeficijentu Crvena zvezda će biti nosilac do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Sezona crveno-belih na međunarodnoj sceni startovaće 2. avgusta, kada će biti odigrani prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje.

Pred žreb za Ligu šampiona Dejan Stanković ističe da će njegov tim biti spreman za početak kvalifikacija:

Nemam lične želje. Dosta puta smo pričali pred žreb koga bi želeli, pa taj neko dođe i ispostavi se da nije tako kako smo gledali na papiru. Bitno je da mi budemo spremni za bilo kog protivnika.

Autor: blic.rs

#kvalifikacije

#liga sampiona

#stankovic

#zreb

#zvezda