Šuterska rapsodija srpskih košarkaša do 20 godina, ponižavanje rivala i demonstracija sile...

Danas je pred ekipom Vlade Jovanovića "oružje položila" reprezentacija Albanije, koja ni u jednom trenutku nije uspela da ni u kom smislu ugrozi naše košarkaše. Konačan rezultat meča bio je nestvarnih 48:116 (11:37, 10:36, 13:21, 14:22).

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Mihailo Bošković sa 20 poena, a pratili su ga Luka Paunović sa 17, Petar Kovačević sa 14, odnosno Marko Andrić i Nikola Manojlović sa po deset poena. Sa druge strane, selekciju Albanije predvodio je Marin Prodani sa 13 poena, a podršku je imao u Ričardu Lilaju, koji je dodao poen manje.

Neizvesnost nije postojala ni u jednom momentu susreta, pa je naš tim već ranom serijom od 13:0 došao do dvocifrene prednosti koju je konstantno uvećavao do kraja meča.  Sjajno je igrao mladi Mihailo Bošković, košarkaš Dinamika, a izuzetno podršku dobijao je i od Luke Paunovića, igrača Mege koje je protekle sezone na pozajmici nastupao za OKK Beograd. NJih dvojica su rafalnom paljbom obasipali koš Albanaca, koji nisu imali nikakav odgovor, ni na ofanzivnom ni na defanzivnom planu.

IZVOR: YT / FIBA - The Basketball Channel

Autor: Novosti.rs

#Albanija

#Kosarka

#Srbija

#mladi kosarkasi