Bez prostora za grešku

Kako prenosi portal Mondo, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je danas spisak igračana koje računa za Evropsko prvenstvo u septembru, odnosno u kvalifikacijama za Mundobasket koje nas prvo očekuju.

Na novom spisku selektora nalaze se gotovo svi najbolji košarkaši naše zemlje (ukupno njih 22), a među njima su i NBA zvezde koje tokom sezone nisu mogle da pomognu reprezentaciji. Na ovom spisku fale samo Bogdan Bogdanović koji će zbog povrede propustiti mečeve kvalifikacija i Evropsko prvenstvo i Boban Marjanović koji se prethodno odazvao reprezentaciji za mečeve protiv Letonije i Belgije.

Ovo su košarkaši na koje računa Svetislav Pešić:

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Podsećamo, reprezentaciju Srbije očekuju mečevi 25. i 28. avgusta, a rivali će biti Grčka na domaćem i Turska na gostujućem terenu. Zbog slabijih izdanja nacionalnog tima u prvoj fazi kvalifikacija, nacionalni tim više nema prava na kiks i svaki poraz bi mogao da znači kraj nadanja za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Plasman na Mundobasket obezbediće tri najbolje ekipe iz kvalifikacione grupe, a Srbija će pored Grčke i Turske igrati mečeve protiv Velike Britanije, koja bi u drugoj fazi takmičenja trebalo da bude autsajder. U ovoj fazi takmičenja nadmetaće se i reprezentacije Letonije i Belgije, koje su u prvom delu kvalifikacija ostvarile bolji učinak od našeg tima.

Stanje na tabeli pred drugi krug kvalifikacija:

Grčka 3-1

Letonija 3-1

Turska 2-2

Belgija 2-2

Srbija 1-3

Velika Britanija 1-3

Što se tiče Eurobasketa, Srbija će na njemu u grupnoj fazi igrati protiv domaćina Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije, a Pešić će do tada "skratiti" spisak na 12 imena.

Autor: Mondo.rs

#2023.

#KOŠARKA

#Mondobasket

#NBASport

#Srbija

#Svetislav Pešić

#Turska

#avgzst

#eurobasket

#grčka

#najbolji

#pešić

#reprezentacija

#selektor