Španac saopštio da se zbog velikih bolova povlači sa Vimbldona

Najbolji španski teniser Rafale Nadal sazvao je konferenciju za medije na kojoj je saopštio da se zbog velikih povreda zbog povreme trbušnih mišića povlači sa turnira.

- Dobro veče svima, moram da se povučem sa Vimbldona. Kao što ste videli juče, imao sam velike bolove u predelu abdomena i potvrđeno je da sam pokidao mišić. Imam rupturu mišića, mislio sam tokom celog dana koju odluku da donesem, ali mislim da nema smisla iako sam mnogo puta pokušavao da idem dalje kroz teške okolnosti. Sada bi se povreda pogoršala - rekao je Nadal na konferenciji i dodao:

- Doneo sam odluku zato što ne mislim da ovako mogu da dobijem dva meča. Ne samo što ne mogu da serviram punom brzinom, već ne mogu ni da izvedem pokret za servis kako treba. Ne želim da izađem na teren i da ne budem konkurentan, a da pogoršam situaciju. Bilo mi je teško zbog stopala nedavno, ali sada to ide nabolje. Najvažnija je sreća, više od svake titule, iako svi znate koliko napora ulažem. Ne bih da rizikujem da me nema dva-tri meseca, ali veoma sam tužan - jasan je Rafa.

Španski teniser najavio je pauzu:

- Pre nekoliko dana sam imao mali problem, sada se on pretvorio u veći. Obično je pauza za ovakve povrede tri-četiri nedelje, nadam se da ću moći da igram kalendar koji sam zacrtao. Već za nedelju dana bi trebalo da mogu da igram sa osnovne linije, bez serviranja - zaključio je Španac.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#novak djokovic

#vimbldon